iPhone 7 Plus a fost dezasamblat. Iată ce este în locul jackului de căști și alte surprize

0
562

În aceeași zi în care au început oficial precomenzile pentru iPhone 7 și iPhone 7 Plus în România, în mai multe țări din întreaga lume Apple a început să livreze terminalele primilor clienți. Așa că pe Internet au început să apară imagini cu noile dispozitive dezasamblate și componentele din interiorul lor.

Australienii de la iFixit sunt primii care au desfăcut un iPhone 7 Plus, oferindu-ne o imagine mai detaliată a bateriei, afișajului, camerelor, plăcii de bază și a motorului haptic de sub noul buton principal. Dar înainte de a ajunge la toate aceste componente, ei au îndepărtat șuruburile pentalobe tradiționale și au descoperit o primă noutate: iPhone 7 Plus se desface prin lateral și nu pe deasupra, ca și până acum.

Conform tehnicienilor de la iFixit, banda adezivă care etanșează noul iPhone de 5,5 inchi este „mult mai puternică” decât cea găsită la iPhone 6s Plus. Atunci când au despărțit ecranul de carcasă, aceștia au descoperit foarte mult lipici pe întreg perimetrul. Consideră că acest exces de lipici face parte din eforturile companiei Apple de a îmbunătăți rezistența la apă a noului model de iPhone comparativ chiar și cu iPhone 6s Plus (care oricum era rezistent la apă potrivit testelor făcute de utilizatori).

Ajungând la interiorul dispozitivului, cei de la iFixit au descoperit pentru început că în locul ocupat pe modelele anterioare de jackul de 3,5 mm pentru căști stă acum noul Motor Haptic și un amortizor din plastic, care acoperă toate orificiile (cu excepția unuia) din partea stângă a portului Lightning (să ne reamintim că acestea sunt pur estetice întrucât al doilea difuzor stă în receptorul de ureche de pe panoul frontal). Acel mic tampon din plastic este, cel mai probabil, o altă măsură luată de Apple pentru a se asigura că apa nu ajunge la componentele interne ale noilor telefoane.

iphone-7-plus-jack

Mergând puțin mai sus se observă componenta care ocupă și cel mai mult spațiu în interiorul dispozitivului de 5,5 inchi: bateria. Având capacitatea de 2.900 mAh, aceasta este cu aproximativ 5 procente mai mare decât bateria de 2.750 mAh a iPhone 6s Plus, ceea ce ar trebui să însemne că le va oferi utilizatorilor acea oră suplimentară de autonomie pe care Apple o promite. Conform inscripțiilor de pe ea, această baterie are 3,82V și o putere de 11,1 wați-oră.

În ceea ce privește camera iPhone 7 Plus, aceasta este așa cum ne-am așteptat (ținând cont de imaginile apărute lunile trecute pe Internet). Ea are doi senzori separați, două obiective și două seturi de stabilizatori optici de imagine.

În fine, trebuie menționate două aspecte importante: 1. procesul de dezasamblare a iPhone 7 Plus este în curs de desfășurare, deci alte detalii vor ieși la iveală în curând (și vor fi disponibile aici) și 2. procesul de dezasamblare a iPhone 7 va începe după finalizarea acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.