WhatsApp va partaja datele utilizatorilor cu Facebook pentru reclame – iată cum poți opri acest lucru de pe iPhone

1
3196

WhatsApp și-a actualizat săptămâna aceasta termenii serviciului și politica de confidențialitate pentru reflecta o schimbare ce va face ca aplicația WhatsApp Messenger să partajeze cu Facebook și familia companiilor Facebook anumite date ale utilizatorilor, cum ar fi numărul de telefon folosit la activarea contului și ultima accesare a WhatsApp. Aflat în posesia WhatsApp încă din 2014, Facebook va folosi informațiile extrase din conturile de WhatsApp Messenger ale utilizatorilor cu scopul de a le furniza sugestii de prieteni îmbunătățite și reclame / oferte țintite.

Colaborarea ulterioară cu Facebook, ne va permite să monitorizăm cât de des sunt utilizate serviciile noastre și să luptăm mai eficient împotriva spamului în WhatsApp. Prin conectarea numărului dvs. de telefon cu sistemele Facebook, puteți primi sugestii de prietenii mai exacte de la Facebook și puteți vedea reclame mai relevante dacă aveți un cont cu ei. De exemplu, este posibil să vedeți un anunț de la compania care vă interesează și nu de la o companie de care nu ați mai auzit.

WhatsApp le oferă asigurări utilizatorilor că niciuna dintre datele ce vor fi partajate, inclusiv mesajele, fotografiile, numerele de telefon și informațiile de cont, nu vor ajunge în mod public pe Facebook sau o altă aplicație din familia Facebook, așa că, și dacă Facebook le va putea vedea, ceilalți utilizatori nu le vor putea accesa.

Termenii și politica de confidențialitate actualizată mai arată că noile măsuri de partajare a datelor vor ajuta WhatsApp să contorizeze mai bine utilizatorii unici, să filtreze conținutul nedorit sau abuziv și să îmbunătățească experiența generală a serviciului de mesaje și modul în care el funcționează împreună cu aplicațiile Facebook sau din familia Facebook.

Iar înainte de a vedea cum se poate să dezactivăm partajarea datelor WhatsApp cu Facebook, trebuie să mai știm trei lucruri lucruri. În primul rând, prin această modificare WhatsApp nu trebuie să înțelegem că, dacă nu avem un cont de Facebook, crearea unuia nu va deveni necesară pentru a folosi WhatsApp Messenger. În al doilea rând, WhatsApp. promite să ne respecte intimitatea, așa că utilizatorii care au actualizat aplicația la o versiune nouă ce criptează integral conversațiile vor trebui să stea liniștiți, deoarece modificarea politicii nu va avea cum să permită Facebook, WhatsApp sau oricui altcuiva (în afară de expeditor și destinatar/i) să vadă mesajele. În al treilea rând, cel puțin deocamdată, WhatsApp Messenger nu va afișa reclame, deși acest lucru este luat în calcul:

Pe viitor, vom explora noi modalități de comunicare dintre dvs. și companii prin intermediul WhatsApp, cum ar fi informațiile referitoare la comenzi, tranzacții și programări, notificările privind livrarea și expedierea anumitor produse, actualizările produselor și serviciilor, precum și informațiile de marketing. De exemplu, este posibil să primiți informații privind detaliile unui zbor pe care îl aveți planificat în viitorul apropiat, o chitanță pentru un articol cumpărat sau o notificare atunci când livrarea este efectuată. Mesajele pe care le puteți primi în scopuri de marketing s-ar putea să includă și oferte interesante pentru dvs.

Oprire distribuirea detaliilor contului WhatsApp cu Facebook

Așadar, în cazul în care nu ești foarte încântat de faptul că WhatsApp Messenger vrea să distribuie informațiile contului tău cu Facebook din motivele enunțate mai sus, vei putea să oprești, cel puțin temporar, acest lucru prin două moduri.

Metoda 1 – înainte de a accepta Condițiile de Utilizare și Politica de Confidențialitate

dezactivare distribuire whatsapp facebookDacă nu ai aprobat încă noile Condiții WhatsApp de Utilizare și Politica de Confidențialitate, atunci, când ți se va cere să faci acest lucru, atinge săgeata în sus de lângă Citiți mai multe detalii despre actualizările importante privind Condițiile și Politica de Confidențialitate. Apoi, în partea de jos a paginii, vei observa o un comutator verde. Atinge-l pentru a-l comuta la poziția dezactivat (gri), apoi atinge Acceptați.

Metoda 2 – după ce ai acceptat Condițiile de Utilizare și Politica de Confidențialitate

Dacă ai acceptat Condițiile și Politica de Confidențialitate, lăsând bifată opțiunea de distribuire, vei mai avea 30 de zile pentru a te răzgândi.

Așa că dacă după ce ai acceptat, nu mai dorești ca informațiile contului de WhatsApp să fie distribuite cu Facebook în scopurile mai sus enunțate, va trevbui să:

  1. Deschizi aplicația WhatsApp de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone;WhatsApp icon
  2. Atingi Setări;
  3. Selectezi Cont;setari cont WhatsApp
  4. Să aduci la poziția dezactivat (gri) comutatorul din dreptul Distribuie detalii cont prin atingerea lui.

Reține însă că și dacă dezactivezi distribuirea detaliilor contului cu familia de aplicații și companii Facebook, acestea vor primi în continuare informațiile și le vor utiliza, dar în alte scopuri, cum ar fi îmbunătățirea infrastructurii, a sistemului de livrare, înțelegerea modalității în care serviciile sunt utilizate, securizarea sistemelor și lupta împotriva conținutului nedorit, activităților abuzive sau a încălcărilor.

În fine, utilizatorii vor trebui să își exprime consimțământul cu privire la modificările aduse condițiilor de utilizare și politicii de confidențialitate gradual. Deci s-ar putea ca vreme de câteva zile să nu primiți, la accesarea WhatsApp, nicio solicitare și nici să nu aveți opțiunea Distribuire detalii cont în setările aplicației.

- Reclamă -