Apple a cumpărat Gliimpse pentru a îmbunătăți caracteristicile de sănătate din produsele sale

0
639

Compania Apple a achiziționat firma specializată în dezvoltarea de soluții pentru sănătate personală și stare de bine, Gliimpse. Gigantul american își continuă astfel eforturile de a aduce îmbunătățiri în sănătate și fitness.

Se pare că achiziția a fost finalizată lunile trecute, însă abia acum cei de la Apple au confirmat-o pentru Fast Company. Răspunsul oferit de un purtător de cuvânt al gigantului american este cel cu care ne-am obișnuit atunci când acesta cumpără o companie mai mică:

Apple cumpără companii IT mai mici din când în când și nu discutăm în general despre scopul sau planurile noastre.

Gliimpse a creat o platformă de sănătate personală care adună numeroase informații despre mișcare pentru ca utilizatorii să poată „strânge, personaliza și distribui o imagine a sănătății lor personale” din diferite etape ale vieților lor. Compania a fost fondată de antreprenorul Anil Sethi în 2013 din dorința acestuia de a oferi lumii o soluție mai bună de colectare și afișare a datelor de sănătate comparativ cu cele existente pe care le-a încercat în momentul în care sora lui se lupta cu, cancerul mamar.

Gliimpse a început de la o idee simplă – oricine trebuie să poată să își administreze datele sale de sănătate și să le partajeze în siguranță cu persoanele în care are încredere. Printr-un procedeu secret momentan, Gliimpse este platforma de sănătate pentru crearea de aplicații orientate către pacienți. Prin deschiderea „silozurilor” spitalelor, strângem datele fragmentate în centralizatorul medical al pacienților ce ne oferă împuternicire. Gliimpse este istoricul sănătății tale personale, în palmele mâinilor tale.

După cum apare încă pe site-ul companiei, soluția celor de la Gliimpse le mai permite utilizatorilor să facă intrări zilnice în jurnalele personale pentru a nota starea emoțională, include rezultatele analizelor, menționa nivelul de teamă și alte informații cât se poate de confudențiale pe care promite să le păstreze în perfectă siguranță.

Ori ținând cont de descrierea succintă a companiei Gliimpse și soluțiilor pe care le oferă, putem spune cu o oarecare certitudine că soluțiile sale vor fi utile pentru eforturile companiei Apple de a ajuta pacienții cu probleme grave de sănătate, probabil prin intermediul recentului program CareKitNu este exclus ca unele dintre caracteristicile Gliimpse să apară la o dată ulterioară și în aplicația Sănătate din iOS sau în alte aplicații Apple adresate maselor.

De la introducerea Apple Watch din 2014, Apple a depus constant eforturi de a îmbunătăți sau chiar revoluționa sectoare importante precum sănătatea. Astfel, compania a lansat nu doar aplicația Sănătate și alte numeroase aplicații de sănătate pentru Apple Watch, ci și frameworkurile ResearchKit și CareKit, ce au înregistrat deja rezultate impresionante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.