Într-o dimineață în care, din păcate, aflăm despre un nou eveniment tragic produs în Franța, un ziar din aceeași țară ne anunță că Apple intenționează să deschidă acolo un laborator de cercetare concentrat pe dezvoltarea de senzori și tehnici de imagine îmbunătățite pentru dispozitivele iOS.

Compania Apple are de peste un an o echipă compusă din mai bine de zece cercetători și ingineri care lucrează la cercetarea și dezvoltarea de senzori de imagine la centrul european de dezvoltare Minatec. Acum însă a închiriat un spațiu special pentru a-și muta echipa de cercetare a senzorilor de imagine într-un laborator nou situat în Grenoble.

Noul centru al Apple, situat pe Strada Ampere din orașul francez, îi va oferi companiei americane spațiu suficient (peste 800 m2) de a angaja mai mulți cercetători și îi va permite să ofere echipei de cercetare echipament special pentru dezvoltarea de senzori. Apple ar intenționa să își crească astfel numărul inginerilor la 30 și ar putea pe viitor să aducă și mai multe persoane care să se ocupe de îmbunătățirea senzorilor de imagine ai iPhone și iPad.

Potrivit ziarului care a dezvăluit planurile companiei Apple, gigantul din Cupertino va lucra la senzori pentru iPhone și iPad în colaborare cu inginerii partenerului său, STMicroelectronics, care a furnizat în trecut componente pentru dispozitivele Apple.

Cum iPhone a devenit de ceva vreme cea mai populară cameră de tip point-and-shoot din lume, Apple a investit foarte multe resurse să o îmbunătățească în mod continuu, motiv pentru care fiecare model nou are un senzor îmbunătățit. Anul acesta nu va face o excepție, în condițiile în care ne așteptăm să vedem unele dintre cele mai mari îmbunătățiri de până acum în senzorul de imagine al iPhone 7 și, mai ales, în cel al iPhone 7 Plus (care va avea două obiective)ș

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.