Un șef Apple anunță că gigantul american nu este interesat să creeze emisiuni TV

0
408

Vicepreședintele executiv al companiei Apple și omul care are în subordine departamente precum iTunes Store, Apple Music, Apple Pay, Siri, Hărți și iAd, Eddy Cue, a oferit recent un interviu celor de la The Hollywood Reporter cu privire la viitorul Apple TV, relația companiei americane cu studiourile de film de la Hollywood și nu numai.

Întrebat fiind despre producerea de programe TV proprii pentru Apple TV, oficialul companiei Apple a declarat că aceasta nu a intrat în domeniul producției de emisiuni TV și nici nu încearcă să devină un competitor al unor servicii deja consacrate, cum ar fi Netflix sau Comcast. În schimb, el a declarat că Apple ar putea ajuta producătorii, așa cum face în cazul serialului Planeta aplicațiilor.

Nu suntem în afacerea de a încerca să creăm programe TV. Dacă le vedem ca fiind complementare lucrurilor pe care le facem la Apple Music sau dacă le vedem ca fiind ceva inovativ pentru platforma noastră, am putea să le sprijinim, ghidăm și să le oferim sugestii. Dar nu încercăm să concurăm cu Netflix sau cu Comcast.

De asemenea, Cue a dezmințit acele zvonuri care indică interesul companiei Apple de a cumpăra gigantul media, Time Warner, spunând că Apple „nu încearcă să cumpere niciun studio” în momentul de față.

În general există foarte multe speculații vizavi de diferite companii, iar multe dintre acestea se leagă de faptul că noi avem mulți bani și că, din această cauză, ne permitem să facem achiziții. Deci noi avem multe discuții cu [Time Warner], dar eu nu vreau să speculez. Noi nu – în acest moment, cu siguranță nu – încercăm să cumpărăm în mod activ vreun studio.

chitara apple
O chitară „Apple” unică din biroul lui Eddy Cue.

Cue a mai declarat pe parcursul interviului că Apple este interesată să intre în domeniul creării de conținut numai atunci când proiectele au legătură cu produsele existente, cum ar fi, în momentul de față, Apple Music.

Restul este despre oferirea [celor talentați] a unei platforme care le permite să fie creativi în noi moduri. Dacă aș fi fost un agent, aș fi fost foarte, foarte bucuros de ceea ce face Apple, deoarece le permite oamenilor pe care îi reprezintă să facă mai multe.

Cue a mai declarat că face, lunar, mai multe călătorii de afaceri în Los Angeles, unde Apple are o echipă crescândă de persoane care lucrează pentru Apple Music și Beats. În ceea ce privește relația Apple cu Hollywood, ce a început de pe vremea lui Steve Jobs, aceasta ar fi devenit „tot mai bună” de-a lungul timpul, în condițiile în care studiourile de film au acceptat să fie mai deschise cu companiile din Sillicon Valley.

Acest interviu vine într-un moment interesant. Ieri a fost publicat de către Apple un mesaj care anunța deschiderea preselecțiilor pentru o emisiune TV originală și lipsită de scenariu, denumită Planeta aplicațiilor. Aceasta are în centru aplicațiile și în special persoanele din spatele lor și va fi produsă de nume mari precum will.i.am, Ben Silverman și Howard Owens.

Poți citi întregul interviu acordat de Eddy Cue celor de la Hollywood Reporter aici, unde vei mai vedea câteva poze exclusive din interiorul biroului său din campusul Apple.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.