Apple deschide prima Academie de Dezvoltator iOS în Italia

0
743

Compania Apple și Universitatea Napoli Federico II au anunțat împreună deschiderea în octombrie 2016 a primei Academii de Dezvoltator iOS din lume la noul campus al Universității, din San Giovanni a Teduccio, o suburbie a orașului italian Napoli.

Fiind gratuită pentru oricine, academia le va oferi unui număr de peste 200 de studenți „abilități practice și pregătire pentru dezvoltarea de aplicații” în primul an de studii și mult mai multe în anii următori, ca parte a parte a planului de învățământ de 9 luni ce a fost creat și susținut de Apple. Academia include laboratoare și acces la cele mai recente produse hardware și software ale companiei Apple.

„Suntem cuprinși de emoție să lucrăm cu Università di Napoli Federico II pentru a lansa prima Academie de Dezvoltator în Europa” – a declarat Luca Maestri, Director Economic Apple.

Cursurile din primul semestru de studii vor fi concentrate pe dezvoltarea și îmbunătățirea abilităților studenților de dezvoltare software în iOS. Din al doilea semestru, studenții vor fi învățați cum să creeze startupuri și design de aplicații, colaborând la crearea unor aplicații ce ar putea fi lansate eventual pe App Store.

Mai multe informații despre planul de învățământ al academiei și despre cum te poți înscrie sunt disponibile pe site-ul web al Universității Napoli, aici. Aplicanții trebuie să dea un test online de cunoștințe în limba italiană sau în engleză, iar cei care îl trec vor putea obține un interviu. De asemenea, Universitatea anunță că așteaptă și profesori care doresc să predea la academie, ei putând să aplice online pentru un post.

Planurile companiei Apple de a deschide un centru de dezvoltare a aplicațiilor iOS în Europa au fost dezvăluite în premieră de către directorul general al Apple, Tim Cook, în luna ianuarie a acestui an.

Compania americană își dorește să extindă acest program de învățământ în mai multe țări din întreaga lume, pentru a încuraja dezvoltarea de aplicații de calitate pentru iPhone, iPad și iPod touch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.