Apple confirmă că a lăsat intenționat kernelul iOS 10 beta necriptat

1
600

Ieri s-a descoperit faptul că iOS 10 nu are un kernel criptat, oferind astfel utilizatorilor, dezvoltatorilor și cercetătorilor în domeniul securității acces la nucleul sistemului de operare și procesele sale interne de lucru. Cu toate acestea, nu se știa pe atunci dacă lipsa criptării a fost o omisiune a Apple sau dacă ea a fost eliminată în mod intenționat, însă astăzi un reprezentant al gigantului din Cupertino a confirmat pentru TechCrunch că au lăsat kernelul necriptat cu un motiv:

Arhiva kernel nu conține nicio informație de utilizator, iar prin eliminarea criptării lui, noi putem optimiza performanța sistemului de operare fără a compromite securitatea.

Kernelul, componenta care dictează modul în care software-ul poate folosi resursele hardware și ține dispozitivele sigure, este necriptat în iOS 10 beta, așa că dezvoltatorii și cercetătorii în domeniul securității pot să „cotrobăie” peste tot pentru a găsi potențiale breșe de securitate. Și cum kernelul este mai simplu de accesat, iar breșele vor fi mult mai ușor de găsit, Apple va putea mult mai rapid să le îndepărteze și să facă iOS 10 un sistem de operare mult, mult mai sigur și lipsit de potențiale vulnerabilități pe care să le poată folosi infractori cibernetici, instituții guvernamentale și alții asemenea.

Mutarea ne arată că politica celor de la Apple s-a schimbat, întrucât inginerii companiei americane lăsau mereu criptat kernelul iOS, chiar și în versiunile beta ale sistemului de operare. Astfel, compania americană nu le permitea lor să vadă procesele interne ale SO. După cum a notat cercetătorul în domeniul securității, Jonathan Zdziarski, este foarte posibil ca Apple să fi făcut această schimbare pentru a preveni „strângerea” vulnerabilităților în software-ul său și a-l face mai simplu de accesat de către persoane rău intenționate.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.