Apple blochează din nou versiunile mai vechi ale Adobe Flash Player în macOS

0
815

Săptămâna trecută compania Apple a trimis o avertizare de securitate pentru Flash Player, indicând utilizatorilor faptul că versiunile anterioare 21.0.0.242 (și inclusiv aceasta) au o vulnerabilitate gravă care poate închide subit sistemul și permite unui infractor cibernetic să preia controlul sistemului infectat. Două zile mai târziu, cei de la Adobe au actualizat pluginul la o versiune care rezolvă problema.

Astăzi compania Apple a publicat un document de asistență în care le explică utilizatorilor cu versiuni expirate ale pluginului Adobe Flash Player că vor vedea pe sistemele cu macOS un mesaj „Plugin blocat”, „Alertă de securitate Flash” sau „Flash expirat” atunci când încearcă să vizualizeze conținut Flash în browserul Safari.

Cei care doresc să mai folosească problematicul și vulnerabilul plugin vor trebui să descarce Adobe Flash Player de pe site-ul web al celor de la Adobe. Acest lucru poate fi realizat prin clic pe butonul „Descarcă Flash” din alerta Safari ce îți spune că nu îl poți folosi, de aici sau din Preferințe Sistem>Flash Player.

Adobe Flash Player reprezintă o problemă veche și gravă pentru compania Apple și sistemul de operare macOS, solicitând numeroase actualizări forțate și corecturi de securitate pentru a feri utilizatorii de vulnerabilitățile ce le-ar putea permite infractorilor cibernetici să le infecteze computerele. Atunci când apar vulnerabilități în Flash (și alte pluginuri), Apple le blochează accesul în macOS, acceptând numai versiunile noi și sigure.

Și cum Adobe Flash Player este folosit tot mai puțin, iar problemele continuă să fie semnalate de către utilizatori, compania Apple a anunțat că în macOS Sierra Safari 10 va dezactiva în mod implicit toate pluginurile, obligând utilizatorii să opteze să le folosească o singură dată sau de fiecare dată pe un anumit site web.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.