Compania Apple a lansat la sfârșitul acestei săptămâni un program extins de reparație, pe care îl adresează posesorilor celor mai recente modele de Mac Pro, potrivit unor notițe interne ale companiei.

Gigantul american a determinat că plăcile grafice din unele versiuni de Mac Pro (modelul de la sfârșitul lui 2013), produse în intervalul 8 februarie 2015 – 11 aprilie 2015, pot ceda, afișând conținut video distorsionat sau neafișând nimic pe monitorul/monitoarele conectat, ori cauzând și alte probleme, cum ar fi instabilitatea generală a sistemului, „înghețarea ecranului”, reporniri, opriri sau chiar imposibilitatea de a mai porni sistemul.

Compania Apple și furnizorii de service autorizați Apple (cum ar fi, în România, iStyle sau Noumax) vor repara Mac Pro-urile cu probleme la placa video și eligibile, gratuit, până la 30 mai 2018. Sistemele vor fi reținute în service o durată de 3-5 zile.

În nota să internă, compania susține că ambele plăci grafice trebuiesc înlocuite pe Mac Pro-urile cu probleme, astfel încât să fie înlăturate problemele posibile și menționate mai sus. GPU-urile AMD FirePro D500 și D700 sunt cele afectate, D300 (de pe modelul de bază de Mac Pro) nefiind listat în notă.

Problema este că verificarea eligibilității unui Mac Pro cu acest program este imposibilă de acasă, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor trebui să meargă cu Mac-ul într-un service Apple autorizat pentru a determina dacă este unul cu probleme, iar plăcile sale grafice pot fi schimbate în cadrul acestui program.

Momentan nu se știe câte unități cu probleme au fost comercializate de către Apple și în ciuda unui subiect de discuții destul de extins deschis pe site-ul Apple, compania americană a preferat să nu anunțe în mod public lansarea acestui program. Probabil, posesorii care dețin un Mac Pro cu probleme vor fi contactați la adresa la care au înregistrat computerul.

Așadar, dacă deții un Mac Pro pe care l-ai achiziționat în urmă cu un an cel puțin, poți să mergi cu el într-unul dintre service-urile autorizate Apple de la noi din țară.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.