Lansarea iOS 8.4 nu a însemnat numai introducerea serviciului Apple Music și a unei aplicații Muzică refăcută din temelii, ci și eliminarea caracteristicii Partajare casnică pentru muzică de pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch. Vorbim despre o mutare surprinzătoare a companiei Apple, dar care i-a nemulțumit pe utilizatori.

Nu demult vă spuneam că această caracteristică ce le permite utilizatorilor să acceseze bibliotecile iTunes de pe computere și să asculte muzica de acolo printr-o conexiune Wi-Fi, fără a fi nevoiți să o descarce local, este indisponibilă în iOS 8.4 și nu se știe dacă va mai fi sau nu disponibilă pe viitor și iată că astăzi avem un răspuns din partea unui oficial Apple. Eddy Cue, directorul departamentului iTunes și servicii internet din cadrul companiei americane, a răspuns unui utilizator pe Twitter cu privire la această problemă, asigurându-l că se lucrează la introducerea Partajării casnice în iOS 9.

Trebuie însă menționat faptul că pe parcursul perioadei de testare a iOS 8.4, Apple le spunea dezvoltatorilor că Partajarea casnică și Mixajele Genius nu sunt ”momentan disponibile”, ceea ce sugera totuși că ele vor fi implementate până la lansarea versiunii finale de iOS 8.4.

Lansarea iOS 9.0 va avea loc în toamnă (probabil, pe la jumătatea lunii septembrie), iar până atunci Partajarea casnică nu va fi, cel mai probabil disponibilă. Prin urmare, Apple îi lasă pe utilizatorii de iOS 8 cu imposibilitatea de a mai accesa această caracteristică pentru muzică, dacă au făcut actualizarea la iOS 8.4, însă aceasta nu este o mare problemă întrucât toate terminalele compatibile cu iOS 8 sunt compatibile și cu iOS 9.

Pe iOS 8.4 partajarea casnică mai este disponibilă numai pentru video și în cadrul aplicației Remote, unde poți controla Apple TV sau redarea de conținut în iTunes pe Mac sau PC.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.