Noi imagini cu placa logică a viitoarei generații de iPhone au fost obținute de 9to5Mac și publicate astăzi pe internet, la numai câteva zile după ce tot ei publicaseră o serie de fotografii ce ne prezentau carcasa iPhone 6s, dar și cipul Qualcomm LTE din interiorul acestuia.

Imaginile de astăzi sugerează că, pe lângă faptul că va include un cip Qualcomm, care este capabil să atingă viteze 4G mai mari și este mai eficient comparativ cu cel din iPhone 6, placa logică a iPhone 6s va avea un număr mai mic de cipuri în comparație cu același model de iPhone de anul trecut. Aceste cipuri vor fi însă mai eficiente decât până acum, iar printre ele se va număra un nou cip NFC pentru Apple Pay.

Cipul NFC găsit pe placa logică a iPhone 6s este mai recent decât cel găsit pe placa logică a iPhone 6, așa cum ne sugerează numărul de model – 66VP2. Chiar nici experții din industrie nu au reușit să determine ce îmbunătățiri va aduce noul cip NFC folosit în iPhone, însă se presupune că el va elimina necesitatea enclavei securizate, ceea ce înseamnă că unul dintre cipuri va fi eliminat (fiind comasat cu cel NFC).

storage-chip

Un alt lucru important descoperit pe placa logică a iPhone 6s este la nivelul stocării. Fotografiile prezentate acum ne prezintă memoria flash Toshiba cu capacitate de stocare de 16 GB, ceea ce înseamnă că, deși este o decizie nepopulară, Apple va continua să comercializeze modelul de bază de iPhone 6s cu o capacitate de stocare ce nu ajunge nimănui. Ceea ce ne sugerează faptul că cipul Toshiba – pe care îl puteți vedea în imaginea de mai sus – are capacitatea de 16 GB este numărul de model – „G7” – care mai indică, totodată, faptul că a fost produs pe un proces de fabricare de 19nm.

Așadar, chiar dacă mulți sperau ca Apple să ofere mai mult spațiu de stocare în modelele de bază de iPhone, ținând cont de aplicațiile tot mai mari de pe App Store și alte aspecte, compania americană va continua cu versiunea de 16 GB, determinându-i pe mulți să aleagă modelele de 64 GB sau 128 GB – care sunt, desigur, mai scumpe. De fapt, acest lucru nu ar mai trebui să ne mire în condițiile în care șeful diviziei marketing din cadrul Apple a spus recent că nu este nevoie de prea mult spațiu de stocare local în condițiile în care există iCloud, iar iOS 9 și aplicațiile lansate începând cu această versiune de iOS vor ocupa spațiu mai puțin.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.