După evenimentul important organizat de către Apple la San Francisco, în cadrul WWDC 2015, o serie de detalii noi au fost furnizate în legătură cu Apple Watch, mai ales că prima actualizare majoră a sistemului de operare pentru ceas, watchOS 2, a fost și ea prezentată. Deși în cadrul conferinței nu a specificat nimic în acest sens, această actualizare a sistemului de operare pentru ceas va aduce utilizatorilor o importantă caracteristică ce va spori semnificativ securitatea și va reduce, teoretic, interesul hoților față de unul dintre cele mai râvnite gadgeturi ale momentului.

Este vorba despre blocarea activării, o caracteristică introdusă de către Apple pe iPhone și iPad odată cu lansarea iOS 7, care va permite utilizatorilor să își securizeze ceasurile cu propriile ID-uri Apple. Astfel, în cazul unei pierderi sau a unui furt, utilizatorii neautorizați nu vor putea să șteargă sau să activeze ceasul, fără a avea datele de logare în acel cont iCloud/ID Apple.

Aceasta este o veste foarte bună pentru utilizatorii care s-au întrebat în zilele și săptămânile ulterioare prezentării ceasului dacă acesta are unele măsuri de securitate ce vor preveni folosirea lui de către persoanele neautorizate și care au fost nemulțumiți când au aflat că watchOS 1 nu include mai nimic în acest sens. Singura măsură care prevenea folosirea ceasului de către persoane neautorizate a fost codul de acces, format din patru cifre, acesta trebuind introdus atunci când pui ceasul pe mână. Partea proastă este că acel cod putea fi înlăturat fără probleme prin ștergerea datelor. Astfel, persoanele neautorizate puteau folosi ceasurile fără probleme după ștergerea datelor.

Prin urmare, utilizatorii care se tem să nu le fie furate ceasurile inteligente vor trebui să efectueze actualizarea la versiunea 2.0 a watchOS, atunci când aceasta va fi lansată în toamna acestui an.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.