A trecut aproape un an de când a publicat cea mai importantă actualizare de până atunci pentru iTunes U, iar astăzi compania Apple vine cu o nouă versiune majoră a aplicației ce va aduce utilizatorilor multiple noutăți. Cunoscuta aplicație ce le permite elevilor și studenților să acceseze gratuit cursurile furnizate de școlile la care studiază, precum și funcționalități de interacționare cu profesorii este acum disponibilă în versiunea 3.0.

Aplicatia iTunes U oferă utilizatorilor de iPhone și iPad, în versiunea 3.0, în primul rând, posibilitatea de a preda temele primite la clasă profesorilor. Primind notificări atunci când au fost încărcate teme de către elevi, profesorii sau instructorii vor putea să noteze într-un catalog fiecare elev și să le urmărească progresul, numărul de teme nefăcute și chiar să le trimită mementouri celor mai leneși sau uituci. Mai mult decât atât, temele primite sau cursurile în format PDF vor putea să fie de acum adnotate direct din iTunes U, așa încât să nu mai trebuiască să le deschizi în aplicații de la terți și deci să pierzi timp inutil.

Compania Apple notează că a mai implementat în această actualizare o altă caracteristică utilă pentru elevi, mai ales. Începând de acum, aceștia vor putea să poarte discuții private cu profesorii, în cazul în care nu vor să posteze pe grupul clasei o anumită întrebare pentru că au, de exemplu, o problemă personală sau le este rușine de colegi.

La final, versiunea 3.0 a aplicației iTunes U oferă utilizatorilor posibilitatea de a include mai multe fișiere atașate fiecărei sarcini/teme primite.

Pentru a face actualizarea la versiunea 3.0 a aplicației iTunes U va trebui să accesezi App Store>Actualizări și să atingi butonul Actualizați din dreptul aplicației. Iar dacă nu ai instalat-o încă, dar vrei să vezi cum studiază elevii și studenții din țările civilizate (pentru că – bănuiesc eu – nu există vreo școală din România care să fi adoptat platforma Apple), atunci poți să descarci iTunes U gratuit de pe App Store:

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.