Aproape orice curea de ceas poate fi conectată la Apple Watch. Iată cum (Video)

0
3061

Ținând cont de faptul că a fost lansat în urmă cu o săptămână și jumătate, dar și că Apple nu a oferit înainte terților unități de testare, momentan pe piață există puține accesorii disponibile pentru Apple Watch, iar o bună parte dintre acestea sunt brățări. Constant însă tot mai mulți producători din domeniu și nu numai prezintă noi și noi modele și uneori solicită bani pentru a face posibilă dezvoltarea lor, iar acesta este un lucru grozav pentru cei nemulțumiți de brățările oferite de către Apple pentru ceas. Un lucru pe care însă puțină lume l-a știut până acum este acela că aproape orice curea clasică de ceas poate fi montată fără probleme pe Apple Watch. Desigur, procesul nu este unul chiar atât de simplu, dar nici nu mai contează atât timp cât poți muta oricând cureaua de pe ceasul favorit sau cumpăra o alta din comerț și monta-o pe Apple Watch.

Procesul complet de montare a unei brățări clasice pe Apple Watch este prezentat de Lewis Hilsenteger de la UnboxTherapy, care a publicat și un clip video în stilul propriu în care oferă toate informațiile necesar pentru această operațiune. În videoclipul său, Lewis folosește mecanismul de la o curea clasică Apple pentru a monta o curea terță de ceas cu lățimea de 22mm. Acesta precizează faptul că este absolut necesar să ai o curea de tip Classic Buckle sau Modern Buckle (acestea pot fi cumpărate separat sau împreună cu Apple Watch-ul din oțel inoxidabil), deoarece numai ele includ componentele ce permit montarea unei brățări de ceas compatibilă sau nu cu ceasul.

Cele două componente metalice necesare țin fiecare braț al unei curele și fac legătura între ea și ceasul în sine. Desfacerea lor se face prin eliminarea a două șuruburi în stea, care sunt prezente pe fiecare componentă, și care îmbină cele trei piese ale ei. Desfăcând șuruburile, automat va fi posibilă scoaterea suportului metalic în care intră cureaua (format din două piese) și introducerea fiecăreia dintre cele două piese în oricare curea care folosește acest sistem de prindere.

Așadar, dacă ți-ai luat sau îți vei lua un Apple Watch și te gândești să schimbi cureaua ceasului, atunci urmează pașii din clipul video de mai sus în cazul în care ai atât o curea Classic Buckle sau una Modern Buckle (se pot cumpăra separat la prețul de 169 €) și o șurubelniță cu vârful în stea.

- Reclamă -