Apple a lansat un dock cu conector Lightning compatibil și cu iPhone 6 și iPhone 6 Plus

- Publicitate -

Captură de ecran din 2015.05.19 la 19.57.41

În exact aceeași zi în care a lansat noi MacBook Pro cu ecran Retina de 15 inchi și un iMac cu ecran Retina de 27 inchi mai ieftin, compania Apple a pus în vânzare un accesoriu care s-ar putea să fie destul de popular în rândul utilizatorilor de iPhone. Vorbim despre un nou dock cu conector Lightning pentru alimentare, care este compatibil nu doar cu modelele mai vechi de iPhone (5, 5c și 5s), dar și cu cele mai noi (iPhone 6 și iPhone 6 Plus), precum și cu iPod touch generația a 5-a.

Desigur, nu vorbim nicidecum despre primul dock compatibil și cu iPhone-urile cu ecrane de 4,7 inchi, respectiv 5,5 inchi, în condițiile în care pe piață au fost deja lansate de către terți astfel de accesorii. În schimb, vorbim despre primele dockuri cu conector Lightning pentru alimentare pe care Apple le lansează pentru cele mai noi modele de iPhone, chiar dacă ele vin la 9 luni după ce au fost lansate respectivele dispozitive.

Aceste dockuri Apple sunt poate și cele mai practice de până acum datorită noului design adoptat de compania americană. Pentru a se potrivi cu toate iPhone-urile și iPod-urile tocuh cu conector Lightning, Apple a decis să renunțe la ideea plasării conectorului într-o adâncitură, creată după forma dispozitivelor cu care este compatibil dockul. Acum dockul este complet plat și are un conector Lightning ușor mai ridicat, pentru a fi cu ușurință cuplat portul iPhone-ului la el. Faptul că acest conector este mai ridicat ușor, dar și că dockul nu păstrează forma dispozitivului care urmează să fie conectat va face posibilă conectarea și a dispozitivelor care au carcase (lucru care nu era posibil în cazul dockurilor pentru modelele de iPhone anterioare). Totuși, renunțarea la acea adâncitură ar putea să reducă din stabilitatea dispozitivelor conectate în portul Lightning.

Principala funcționalitate a acestui dock este, la fel ca și în cazul versiunilor pentru celelalte modele de iPhone, aceia de alimentare a dispozitivului. Având un dock, va fi mult mai ușor să pui iPhone-ul la încărcat decât dacă folosești cablul Lightning-USB inclus în pachetul dispozitivelor – ținând cont și de faptul că dockul va sta mereu pe birou, noptieră, masă, etc. Simpla conectare a cablului respectiv în adaptorul de alimentare și apoi în dock va face ca acesta din urmă să aibă mereu curent electric necesar pentru alimentarea dispozitivului iPhone. În plus, dockul mai are și o ieșire de 3,5 mm pentru căști și boxe.

Dockul acesta este disponibil în magazinele companiei Apple la prețul de 39$ în Statele Unite ale Americii sau 45 € în Germania, de exemplu. El urmează să fie disponibil în curând și în magazinele Apple din România.

Noul dock le succede pe cele lansate de către Apple în 2013 cu ocazia lansării iPhone 5s și a iPhone 5c, care probabil nu vor mai fi comercializate în continuare. Și ținând cont de noul design, este foarte posibil ca noul dock pentru iPhone să fie compatibil și cu viitoarele modele pe care Apple le va lansa anul acesta.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.