Aplicații mai bune pentru Apple Watch nu vor sosi până în toamnă potrivit unui oficial Apple. Acesta discută și despre mașini, ResearchKit și WWDC într-un interviu

0
838

Vicepreședintele executiv pentru operațiuni al Apple, Jeff Williams, a luat parte astăzi la Code Conference pentru a discuta cu jurnalistul Walt Mossberg, printre altele, despre cel mai reccent produs major al companiei Apple – Watch. Williams este persoana care supraveghează lanțul de furnizori al Apple (fiind înlocuitorul lui Tim Cook în această funcție, după ce acesta din urmă a devenit directorul general al gigantului american) și este descris de către Mossberg ca fiind persoana „tăcută” din spatele multor produse populare ale Apple, cum ar fi iPhone sau Apple Watch. Pe lângă furnizori, acesta a declarat că supraveghează peste 3.000 de ingineri ai companiei americane.

Începând cu iPhone, Williams a făcut o paralelă care ar trebui să îi ajute pe mulți să înțeleagă cât de multe telefoane a vândut Apple în ultimul trimestru fiscal al anului trecut. Acesta spune că dacă ai stivui cele 74 de milioane de iPhone-uri pe care Apple le-a vândut la finele anului trecut unul deasupra celuilalt, ele ar fi mai înalte decât Stația Spațială Internațională.

Trecând la ceas, Williams nu a dorit să anunțe numărul exact de Apple Watch-uri comercializate (susținând că Apple se concentrează mai degrabă pe crearea de produse „grozave” decât pe cifre), dar a declarat că ceasul se descurcă „fantastic” în condițiile în care clienții îl iubesc chiar mai mult decât s-ar fi așteptat el. Și chiar în ciuda faptului că se descurcă mult mai bine pe o piață unde ceasurile inteligente nu sunt la mare căutare, Williams susține că Apple Watch este într-o continuă creștere.

În privința aplicațiilor pentru Apple Watch, Jeff Williams a declarat că aplicațiile de la terți vor deveni și mai bune atunci când dezvoltatorii vor putea să lanseze aplicații native pentru ceas și când accesul la senzorii acestuia va fi permis. El a oferit ca și exemplu aplicația Strava, despre care a spus că va fi și mai completă atunci când va avea acces la senzorii ceasului.

Iar dacă vă întrebați când le va permite Apple dezvoltatorilor să creeze aplicații mai bune pentru ceas, atunci trebuie să știți că SDK-ul (Software Development Kit) Apple Watch va fi previzualizat la WWDC, urmând ca primele aplicații care pot accesa senzorii de sănătate, rotița digitală și altele să fie disponibile în toamnă, când va fi și iOS 9 lansat.

În continuare, Jeff Williams a vorbit despre ResearchKit, platforma Apple care le permite cercetărilor în domeniul sănătății să obțină date legate de starea de sănătate a utilizatorilor de iPhone (desigur, cu acordul exprimat de aceștia) pentru a efectua diferite studii și cercetări științifice. Potrivit lui, Apple a învățat deja câteva lucruri uimitoare cu acest program și este abia la început. Williams a oferit un exemplu interesant privind utilitatea cercetărilor, deoarece unele dintre acestea au ajutat pe unii utilizatori de iPhone să descopere că suferă de Parkinson. De asemenea, el a mai declarat că Apple Watch va avea contribuții uriașe în domeniul medical, cu toate că unele funcționalități avansate nu vor fi implementate prea curând, deoarece este nevoie de multe studii și aprobări.

La final, vicepreședintele companiei Apple a mai discutat și despre mașini, evidențiind interesul companiei Apple în domeniul auto.  Atunci când a fost întrebat ce industri caută Apple pentru următorul produs mare, Williams s-a referit la mașină ca și la dispozitivul mobil suprem, cu toate că imediat a ținut să clarifice că a vorbit despre CarPlay și nimic altceva. Desigur, el nu a vrut să divulge zonele pe care Apple le explorează, dar până acum au apărut numeroase informații ce ne fac să credem că gigantul american vrea să lanseze un autoturism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.