WhatsApp 2.12.1 pentru iPhone – aduce funcția de apelare, extensie pentru iOS 8 și nu numai

- Publicitate -

După luni întregi de promisiuni, imagini apărute pe Internet și nenumărate amânări, compania WhatsApp deținută de către Facebook oferă începând de astăzi acces la mult-așteptata funcționalitate de apelare vocală unei bune părți dintre cele 800 de milioane de utilizatori activi ai rețelei. Această importantă noutate face parte din a treia actualizare adusă WhatsApp Messenger pe anul 2015, care mai oferă în plus numeroase alte funcționalități noi ce ar trebui să te determine să faci actualizarea cât mai rapid.

Înainte de a vedea însă celelalte noutăți aduse de aplicatia WhatsApp Messenger pentru iPhone în cea mai recentă versiune disponibilă pe App Store, ne vom opri puțin să vorbim despre cea mai importantă dintre ele, anume apelarea. Exact precum FaceTime, Skype, Tango sau Viber, WhatsApp Messenger îți va permite să îți apelezi complet gratuit prietenii și membrii familiei care folosesc această rețea, chiar dacă ei se află sau nu în aceeași țară cu tine. Apelarea WhatsApp Messenger va folosi nu planul de voce de pe abonament sau cartelă, ci o conexiune la Internet, fie ea prin Wi-fi sau celulară, ceea ce înseamnă că poți vorbi oricât de mult dorești cu prietenii din întreaga lume (mai puțin dacă ești conectat la o rețea celulară, deoarece acolo s-ar putea să epuizezi mai rapid unirățile disponibile și chiar să faci cost suplimentar). Un element important pe care trebuie să îl știi legat de această funcționalitate nouă a WhatsApp Messenger este că ea este în curs de lansare, și s-ar putea să nu fie disponibilă nici pentru tine (așa cum, momentan, nu este nici pentru mine), decât în orele/zilele/săptămânile următoare. Un alt element important pe care trebuie să îl știi este acela că nu vei putea apela decât prietenii care au, de asemenea, descărcată cea mai recentă versiune a aplicației pe iPhone sau smartphone-ul cu Android.

IMG_2689Separat de apelarea WhatsApp Messenger, cea mai recentă versiune a aplicației aduce utilizatorilor de iPhone cu iOS 8 extensie de partajare. Asta înseamnă că vei putea să partajezi mult mai rapid poze, videouri sau linkuri prin WhatsApp din orice altă aplicație prin intermediul meniului implicit de partajare al iOS. În plus, chiar dacă nu ai iOS 8 instalat pe iPhone sau iPad, cea mai recentă versiune a aplicației îți va oferi un buton de accesare rapidă a camerei în conversații, pe care îl vei putea atinge pentru a captura fotografii sau clipuri video ori pentru a selecta imagini recente din albumul Rolă film de pe iPhone. Iar dacă îți doreai să poți partaja simultan mai multe clipuri video via WhatsApp, atunci trebuie să știi că noua versiune a aplicației îți va permite și acest lucru, iar în plus îți va oferi instrumente de editare a clipurilor, cum ar fi cele de decupare și rotire.

La final, cea mai recentă versiune a aplicației include opțiunea de editare a contactelor de pe iPhone direct din WhatsApp (afișând întreaga agendă). Totodată, putem observa că noua versiune a aplicației are un design ușor actualizat, fiind mult mai „curată” decât până acum.

Pentru a face actualizarea la versiunea 2.12.1 a aplicației WhatsApp Messenger pentru iPhone va trebui să accesezi App Store>Updates și să atingi butonul Update din dreptul aplicației. Dacă nu ai descărcat încă aplicația, atunci o vei putea descărca acum urmând linkul direct de mai jos:

*WhatsApp Messenger este disponibil acum doar pe iPhone-urile care rulează iOS 6.0 sau o versiune ulterioară.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

oneSafe este aplicația gratuită a săptămânii pentru iPhone și iPad

Este vineri, sfârșit de săptămână, ceea ce înseamnă că Apple a actualizat pagina cu recomandări din versiunea...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.