Ca urmare a unei actualizări aduse Messenger la finele săptămânii trecute, compania Facebook introduce astăzi o funcționalitate nouă și grozavă în aplicația de mesagerie a rețelei sale de socializare. Începând de acum, Facebook Messenger ar trebui să ofere utilizatorilor posibilitatea nu doar de a vorbi prin mesaje text sau prin apeluri audio, ci și față în față, prin intermediul funcționalității de apelare video. Atingând pe un simplu buton prezent în interiorul conversațiilor cu cei care folosesc Facebook Messenger, orice utilizator va putea să-și sune prietenul/prietena și să îl/o vadă în timp ce vorbește cu el/ea.

facebook messenger

Caracteristica este disponibilă gratuit pentru toată lumea și funcționează atât prin intermediul conexiunilor Wi-Fi, cât și prin intermediul conexiunilor celulare (4G, de preferință). Având în vedere aceste aspecte, putem privi de acum Facebook Messenger ca un competitor redutabil pentru Skype, Google Hangouts sau FaceTime, competitor care dacă în momentul de față se adresează doar utilizatorilor, pe viitor ar putea să fie foarte bine integrat și în Facebook for Work, deci să ușureze munca unor companii.

Vorbind despre apelurile video din Facebook Messenger, nu sunt prea multe lucruri de spus, mai ales cuiva care a mai folosit orice altă aplicație similară. Odată ce ești într-o conversație, Facebook Messenger îți va afișa o pictogramă „cameră video” în partea dreaptă sus a ecranului pe care va trebui să o atingi pentru a iniția apelul. Odată ce utilizatorul apelat a răspuns, vei putea să alegi între utilizarea camerei principale sau a celei frontale sau chiar să dezactivezi camera, dacă nu vrei să fii văzut de interlocutor. Cât despre calitatea apelurilor, aceasta ar trebui să fie similară celei din Skype sau alte servicii similare, în condițiile în care și cei de la Facebook au anunțat că au încercat să îmbunătățească caracteristica așa încât să funcționeze cât se poate de bine chiar și pe rețelele cu lățime de bandă puțină.

facebook messenger

Înainte de a încheia trebuie să vă spun că această funcționalitate este în curs de implementare, așa că s-ar putea să fie disponibilă doar în orele/zilele sau săptămânile care urmează pentru toată lumea. Atunci când însă va fi disponibilă, îți va permite să apelezi orice prieten care folosește Facebook Messenger, fie că are iPhone sau Android.

Pentru a te asigura că vei primi această funcționalitate, ar trebui să efectuezi acum actualizarea la cea mai recentă versiune a Facebook Messenger de pe App Store>Updates. Dacă nu ai descărcat încă aplicația, atunci o vei putea descărca acum urmând linkul direct de mai jos:

  • Facebook Messenger pentru iPhone și iPad – Gratuit – Descarcă acum

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.