Apple va respinge de pe App Store aplicațiile pentru Apple Watch care spun numai timpul

0
318

applewatchface

Apple a actualizat zilele acestea linia directoare privind verificarea aplicațiilor trimise spre publicare pe App Store cu scopul de a adăuga o nouă regulă privind titlurile pentru Apple Watch. Mai exact, compania anunță acum dezvoltatorii de aplicații că nu va accepta acele aplicații care nu fac nimic mai mult decât să afișeze timpul pe ecranul micului dispozitiv. Regula este adăugată la punctul 10.7 din articolul „Interfață cu utilizatorul” și anunță că aplicațiile pentru Ceas care au ca funcție primară afișarea timpului vor fi respinse.

Deși nu a fost adăugată de la bun început, regula a fost folosită și până acum de către Apple pentru a respinge aplicațiile care afișează doar timpul și se pare că angajații celor din Cupertino au fost destul de stricți ținând cont de numărul aplicațiilor respinse până acum. Unii dezvoltatori cărora le-au fost respinse aplicațiile pe baza acestei reguli susțin că ale lor aplicații nu aveau ca funcție primară afișarea timpului. În schimb, un dezvoltator susține că aplicația sa afișa pe ecranul ceasului timpii la care va răsări/apune soarele, precum și poziția soarelui și a lunii. Lui i s-a spus de către Apple că aplicațiile pentru ceas care conțin o față ca și cea de ceas sau care au funcționalitatea de a afișa timpul vor fi respinse.

Ținând cont de faptul că designerii Apple au petrecut „sute de ore” proiectând fețele de ceas (prezentate în videoul de mai jos) și toate opțiunile de personalizare pentru fiecare, nu este de mirare că gigantul din Cupertino nu va lăsa prea curând dezvoltatorii să vină cu propriile lor versiuni. Mai mult, principala funcționalitate a ceasului este aceea de a spune timpul, așa că americanii trebuie să se asigure că ea este cât se poate de bine finisată și șlefuită.

Separat de schimbarea privind aplicațiile pentru ceas, cei de la Apple au mai adăugat o nouă regulă privind HealthKit în linia directoare privind revizuirea aplicațiilor trimese spre publicare pe App Store. Această regulă stabilește că aplicațiile care au în centru cercetarea în domeniul sănătății trebuie să primească aprobarea de la un comitet independent de etică înainte de a fi publicate.

- Reclamă -