Chiar dacă nu vine cu cine știe cât de mulți senzori – mai ales dacă ne raportăm la ceea ce se spunea înaintea prezentării sale din toamnă – Apple Watch are o serie de senzori capabili să înregistreze funcțiile vitale. Și fiindcă Apple nu introduce componente în dispozitivele sale doar ca să fie, compania a creat un laborator în care a lucrat și încă lucrează la îmbunătățirea senzorilor de sănătate și fitness din Apple Watch.

abc_applefitness_le_150319_16x9_992

Laboratorul respectiv a fost ținut în secret de către Apple până acum câteva zile, când a oferit posibilitatea jurnaliștilor de la ABC News să îl viziteze și să filmeze în premieră imagini din cadrul său. Reportajul care a fost difuzat astăzi la una dintre emisiunile matinale ale postului american ne prezintă câteva zeci de angajați Apple care poartă o serie de echipamente speciale ce includ, printre altele, tehnologiile folosite în Apple Watch pentru înregistrarea informațiilor legate de starea de sănătate și condiția fizică a utilizatorilor.

 

Reportajul conține și scurte prezentări făcute de doi dintre directorii companiei din Cupertino, Jeff Williams și Jay Blahnik, testelor la care sunt supuse persoanele participante. Vorbind despre aceste persoane, ele sunt doar voluntari din cadrul Apple care au dorit să participe în ultimii doi ani la testele făcute în cadrul laboratorului prezentat acum, fără însă a știi, până recent, care este adevăratul motiv pentru care sunt echipați cu acele aparate speciale în timpul efectuării exercițiilor fizice. Printre echipamentele purtate se numără măști faciale, despre care oficialii companiei Apple ne spun că sunt capabile să măsoare schimbările respiratorii în timpul efectuării diferitor exerciții, precum și numeroase alte statistici. Vorbind despre exerciții, voluntarii din cadrul Apple au făcut yoga, au alergat și au efectuat multe alte exerciții de forță, astfel încât să ofere inginerilor companiei americane o imagine mai clară asupra modului în care organismul reacționează la diferitele tipuri de exerciții și cum ar trebui să fie măsurate datele.

[pull_quote_center]

„[n.r. Angajații] au știut că testează ceva, dar nu știau că este vorba despre Apple Watch”, a spus Jeff Williams.

[/pull_quote_center]

Laboratorul în care au fost derulate testele include chiar și „camere climatice”, care permit companiei Apple să simuleze diferite medii, de la cele mai calde la cele mai reci, fără să fie nevoită să scoată angajații în afara clădirii. Cu toate acestea, oficialii companiei susțin că au efectuat testele și afară, în diferite locații de pe glob, scopul fiind acela de a vedea cum reacționează ceasul chia rși în timpul celor mai extenuante exerciții fizice posibile.

[pull_quote_center]„Am călătorit în Alaska și Dubai pentru a testa Apple Watch în aceste medii, dar ne-am dorit înacelași timp să avem un mediu controlat aici unde să putem vedea aceste extreme… Cred că deja am acumulat ceea ce ar pute fi una dintre cele mai mari baze de date de fitness. În viziunea noastră, însă, suntem doar la început. Considerăm că mai sunt multe de descoperit în domeniul fitnessului… impactul asupra sănătății ar putea fi unul profund.”[/pull_quote_center]

Doctorul și profesor de medicină cardiovasculară la Universitatea de Medicină Stanford, Michael McConnel, a declarat pentru ABC News că Apple Watch are un potențial uriaș să schimbe complet tehnologiile din domeniul medicinei cardiovasculare. El argumentează această declarație spunând că Apple Watch este foarte simplu de folosit de cei ce efectuează cercetări în acest domeniu, pentru că este simplu de folosit pentru a face măsurători și studii, grație programelor ResearchKit și HealthKit, și că ar putea să schimbe complet modul în care se fac cercetările în domeniul medical.

Vorbind despre funcționalitățile de fitness și sănătate, ceasul companiei Apple are, indiferent de model sau colecție, doar un senzor capabil să înregistreze pulsul utilizatorului pentru a-i oferi o imagine mai clară asupra intensității exercițiilor fizice, precum și un accelerometru, care este capabil să colecteze datele de mișcare și, folosind datele Wi-Fi și GPS de la iPhone, să afișeze viteza sau distanța parcursă de către utilizatori.

Apple Watch va fi lansat pe data de 24 aprilie, prețurile variind de la 399 € și până la 18.000 €, în funcție de modelul și colecția aleasă.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.