iOS 8.3 va înlătura o problemă a tastaturii care făcea ca toate.căutările.să.arate.așa

- Publicitate -

iOS 8 a adus cu sine o problemă destul de deranjantă în privința tastaturii virtuale de pe dispozitivele iPhone. Afectându-i mai ales pe utilizatorii care folosesc iPhone 6 Plus, problema tastaturii constă în faptul că tasta de spațiu este prea mică, iar butonul punct este mutat prea în stânga, așa că este atins accidental aproape ori de câte ori se dorește apăsarea tastei de spațiu.

iOS-8.3-Keyboard-800x287

Mă confrunt cu această problemă de când am început să folosesc iPhone 6 Plus, dar nu în orice aplicație, ci mai ales în aplicațiile de tip browser, unde includem și Safari. Aici există o versiune specială a tastaturii virtuale Apple, unde există atât un buton „.”, cât și unul „Accesați”. Problema este că butonul albastru „Accesați”, precum și butonul „.” sunt destul de late în versiunile iOS 8 lansate până în momentul de față, iar tasta de spațiu este destul de îngustă și depărtată de degetul cu care scrii (mai ales dacă ești dreptaci). De aceea, căutările efectuate pe Google, și nu numai, arată.cam.așa. În ceea ce mă privește, am observat că de cele mai multe ori ating pe iPhone-ul meu tasta punct și nu pe cea de spațiu, fiindcă scriu rapid, iar această tastă este prea lată.

ios 8.3Ei bine, din fericire Apple a decis să adreseze problema de design a tastaturii din iOS 8 în cele mai recente versiuni beta ale iOS 8.3 – beta 2 și beta 3. După cum se poate observa și în captura din dreapta, tasta punct și tasta Accesați sunt acum mult mai înguste, iar tasta de spațiu este mult mai lată, astfel că va fi mai simplu de accesat, chiar dacă scrii foarte rapid și nu ești neapărat atent la tastatură.

Deși nu pare cine știe ce, devenea chiar frustrant ca în toate căutările tale cuvintele să fie despărțite cu puncte și nu cu blancuri, iar rezultatele să fie uneori afectate de acest lucru. Desigur, această problemă nu afectează prea tare pe utilizatorii care folosesc modele de iPhone cu ecrane mai mici.

iOS 8.3 beta 3 a fost lansat de către Apple săptămâna aceasta împreună cu programul de testare publică a versiunilor beta ale iOS. În plus față de modificările privind tastatura, iOS 8.3 beta mai include noutăți privind tastatura emoji, compatibilitate cu sistemul de verificare în doi pași al Google, compatibilitate cu CarPlay Wireless și multiple alte îmbunătățiri în aplicații precum Mesaje, de exemplu.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.