Cu câteva luni înainte ca Windows 10 să fie lansat în versiunea publică, dar și ca Windows 7 să împlinească 6 ani de existență pe piață, compania Apple își menține o decizie luată inițial în 2013, odată cu lansarea celui mai recent Mac Pro. Potrivit documentului de asistență privind Boot Camp, cele mai recente modele de MacBook Air și MacBook Pro cu ecran Retina de 13 inchi nu mai permit instalarea Windows 7 folosind Asistentul Boot Camp. Asta înseamnă automat că utilizatorii celor mai recente computere Apple sunt condiționați să instaleze Windows 8 sau orice versiune ulterioară pe propriile computere.
După cum spuneam și ceva mai sus, Windows 7 nu poate fi instalat prin Asistentul Boot Camp nici pe Mac Pro-ul lansat în anul 2013, ceea ce înseamnă că această versiune a sistemului de operare nu va mai putea să fie instalată pe viitoarele modele de Mac – probabil nici pe MacBook cu ecran Retina de 12 inchi. Partea interesantă este că deși a luat decizia de a nu mai face Boot Camp compatibil cu Windows 7 pe un model de Mac la sfârșitul anului 2013, toate computerele lansate de către Apple în anul respectiv, precum și în 2014 permit instalarea acelei versiuni a sistemului de operare Microsoft.
Decizia companiei Apple de a nu permite instalarea Windows 7 printr-una dintre cele mai populare modalități pe noile computere îi va supăra pe mulți dintre utilizatori, în condițiile în care această versiune a Windows a rămas chiar și după aproape 6 ani de la lansare, cea mai populară dintre toate. Windows 8 nu a fost îndrăgit de prea multă lume din cauza unor schimbări de design destul de radicale comparativ cu Windows 7 și a eliminării unor caracteristici importante ale sistemului de operare.
Chiar dacă Boot Camp – software-ul Apple creat pentru a permite utilizatorilor de Mac să instaleze Microsoft Windows pe propriile computere – nu va mai permite în curând instalarea Windows 7 pe niciun computer Apple nou, utilizatorii care nu vor să renunțe la această versiune au posibilitatea de a folosi programe de virtualizare, cum ar fi Parallels Desktop sau VMware Fusion.