Apple Watch ar putea avea un port pentru diagnosticare și accesorii

0
213

Pentru că mai sunt doar câteva zile până la mult-așteptata conferință Apple de pe 9 martie, multe publicații ne prezintă tot ceea ce au mai aflat de la Apple pe ultima sută de metri și ce ar putea fi prezentat în cadrul conferinței respective. TechCrunch, spre exemplu, detaliază într-un articol publicat de dimineață un „port pentru diagnosticare” ascuns într-unul dintre canalele în care curelele se îmbină cu ceasul.

apple watch

Deși s-a aflat de la surse din cadrul Apple că acest port este folosit de inginerii companiei pentru a diagnostica diferitele probleme și îmbunătăți cât mai mult posibil dispozitivul pentru lansare, jurnaliștii ne spun că nu este exclus ca el să fie folosit și în produsele de serie pentru diferite scopuri. Unul dintre exemple ar fi conectarea brățărilor inteligente la ceas, care să ofere utilizatorilor funcționalitate suplimentară (cum ar fi, de exemplu, măsurarea tensiunii arteriale sau a altor date vitale).

Portul despre care se vorbește în articolul celor de la TechCrunch are 6 pini și este descris ca fiind similar conectorului Lightning din terminalele iPhone (care, de asemenea, folosește 6 din cei 8 pini disponibili). Coroborând acest aspect cu faptul că Apple creat API-uri care să permită conectarea de accesorii (inclusiv căști) la iPhone și iPad prin portul Lightning, americanii ne sugerează că nu ar fi exclus ca strategia de la terminalele cu iOS să fie preluată și la ceas.

Dacă jurnaliștii de la TechCrunch sunt mai precauți în a trage concluzii clare cu privire la implementarea conectorului în ceasurile de serie, deoarece nu au primit informații în acest sens, cei de la 9to5Mac scriu foarte clar că portul folosit actualmente pentru diagnosticare de Apple nu va fi inclus în unitățile livrate către consumatori.

Așadar, posibilitatea ca portul respectiv să existe pe Apple Watch-urile pe care noi le vom cumpăra din magazine și care să permită producătorilor de accesorii să creeze diferite brățări „inteligente” este destul de mică. Nimic nu este însă exclus, așa că luni, pe 9 martie va aștept pe iTutorial.ro, începând cu ora 20:00, pentru a vedea împreună dacă Apple Watch-ul are acest port sau nu și ce mai aduce nou, pe lângă ceea ce știam deja.

- Reclamă -