Apple va anunța rezultatele financiare pentru T1 2015 pe 27 aprilie

0
284

Captură de ecran din 2015.03.31 la 08.56.20

Compania Apple a actualizat de dimineață pagina de relații cu investitorii pentru a-i anunța că va prezenta rezultatele financiare pe primul trimestru fiscal al anului în curs (al doilea trimestru fiscal în Statele Unite ale Americii) luni, pe data de 27 aprilie.

Ca de obicei, rezultatele financiare vor fi prezentate de către Tim Cook, directorul general al companiei, și Luca Maestri, directorul economic, de la ora 0:00 (ora României, în dimineața zilei de 28 aprilie) în cadrul unei teleconferințe difuzate în direct. Înainte de a această conferință, pe la ora 23:30, Apple va publica un comunicat de presă prin care anunță nrezultatele financiare, ce vor fi ulterior discutate și prezentate mai detaliat de cei doi directori ai companiei americane.

Aceste rezultate financiare ar trebui să fie destul de interesante, deoarece vor reflecta inclusiv vânzările de iPhone 6 și iPhone 6 Plus în perioada de trei luni imediat următoare Sărbătorilor (când au fost atinse o serie de cifre istorice), precum și cât de bine s-au descurcat pe piață iPad-urile și Mac-urile în aceeași perioadă. În T4 2014, compania Apple a anunțat venituri record de 74,5 miliarde de dolari, un profit net de 18 miliarde $, și un număr de 74,6 milioane de iPhone-uri, 5,5 milioane de Mac-uri și 21,4 milioane de iPad-uri vândute.

În cadrul comunicatului de prezentare a rezultatelor fiscale pe trimestrul 4 al anului trecut, Apple previziona o cifră de afaceri cuprinsă între 52 și 55 miliarde de dolari, precum și o marjă brută cuprinsă între 38,5 și 39,5 procente. Spre deosebire de trimestrul fiscal anterior, la data anunțării rezultatelor fiscale, Apple Watch va fi disponibil deja de trei zile pe piață, așa că s-ar putea face referire și la succesul său (ca și o paranteză, deoarece aprile face parte din al doilea trimestru fiscal al anului).

Așadar, în seara zilei de 27 aprilie vă așteptăm pe iTutorial.ro pentru a vedea împreună rezultatele financiare ale companiei Apple pe primul trimestru fiscal al anului curent

- Reclamă -