Apple urmează să ofere carduri cadou celor dau la buy-back telefoane cu Android pe iPhone

0
1453

Nexus 6 vs iPhone 6 Plus #itutorial.ro (13)

Apple este foarte hotărâtă să convingă și mai mulți utilizatori să facă upgrade la iPhone. După ce în urmă cu un aproximativ un an lansa un ghid care le prezenta utilizatorilor de Android care au făcut trecerea la iPhone cum pot să transfere datele de pe vechiul dispozitiv pe noul telefon, în viitorul apropriat compania americană urmează să lanseze un program care să facă mult mai atractivă trecerea de la Android la iPhone. Potrivit surselor lui Mark Gurman de la 9to5Mac, compania Apple va introduce cât de curând un program nou de reciclare și buy-back în magazinele sale, care le va permite utilizatorilor care nu dețin smartphone-uri Apple, deci inclusiv telefoane cu Android, să le dea la schimbul unor carduri cadou, care să poată fi folosite la achiziționarea unor terminale iPhone noi.

Compania americană își dorește din câte se pare să folosească același sistem ca și cel folosit la răscumpărarea iPhone-urilor vechi în prezent, astfel că angajații companiei americane din cadrul Apple Store-urilor vor trebui să evalueze telefoanele non-Apple pe baza unor criterii stricte și să determine valoarea cardului cadou pe care să îl ofere în schimbul lor. Mai mult decât atât, angajații Apple vor fi instruiți special pentru a știi cum să transfere contactele din telefoanele non-Apple în iPhone-urile noi achiziționate de către utilizatori.

Programul de buy-back sau Reutilizare și Reciclare pentru iPhone a fost lansat la mijlocul anului 2013 de către Apple în încercarea companiei americane de a crește numărul de upgrade-uri de la modelele de iPhone mai vechi la iPhone 5c și iPhone 5s. Mai mult, Apple a încercat să crească vânzările de iPhone din magazinele sale prin crearea unor evenimente desfășurate pe o perioadă mai scurtă de timp, care ofereau diferite facilități suplimentare celor care duceau un iPhone vechi în schimbul unuia nou.

Așadar, compania Apple ar putea să preia întocmai strategia adoptată anii trecuți în ceea ce privește programul de buy back pentru iPhone și să facă mai atractiv schimbul unui terminal cu Android, de exemplu, cu un iPhone. Desigur, la fel ca și în cazul iPhone, buy-backul nu ar trebui să fie chiar atât de avantajos pentru utilizatori, iar cardurile cadou nu vor putea fi folosite decât pentru achiziționarea unui telefon Apple din magazinele companiei americane.

Noul program de buy-back extins și la telefoanele cu Android urmează să fie lansat în săptămânile care urmează.

- Reclamă -