Apple ar fi achiziționat compania Acunu pentru a îmbunătăți iCloud

0
78

La numai o zi după ce a achiziționat compania specializată în producerea de baze de date, FoundationDB, Bloomberg dezvăluie că Apple a mai achiziționat în trecut. Este vorba despre Acnu – o firmă britanică specializată în date analitice. Chiar dacă achiziția a fost descoperită abia acum, se pare că ea datează din ultima parte a anului 2013.

Acunu a creat tehnologii care furnizează analitice pentru bazele de date, iar tehnologiile sale au putut fi folosite împreună cu alte instrumente pentru îmbunătățirea performanțelor. Agenția americană care a făcut descoperirea susține că instrumentele acestei companii au funcționat foarte bine împreună cu bazele de date gratuite Cassandra, pe care Apple le rulează pe câteva mii de computere.

Faptul că unul dintre directorii importanți din cadrul Acunu a început să lucreze în divizia iCloud a Apple încă din luna decembrie a anului 2013 este un indiciu care confirmă nu doar ipoteza prezentată astăzi de către Bloomberg în privința cumpărării de către gigantului din Cupertino a companiei britanice, ci și a motivului pentru care ar fi fost făcută achiziția. Se prea poate ca tehnologiile Acunu să fi fost deja folosite de către Apple pentru iCloud și diferite alte servicii actuale sau viitoare, printre caree s-ar putea număra inclusiv viitorul serviciu de streaming audio pe care Apple îl va putea lansa în colaborare cu Beats.

Alături de directorul Acunu, companiei Apple i s-au mai alăturat mulți alți angajați ai acesteia la începutul anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.