Disponibil momentan doar pe unele dintre dispozitivele iOS comercializate de către Apple, Touch ID urmează să își facă apariția în curând pe o suită de noi produse. Potrivit unei informații sumare publicată de site-ul taiwanez Apple.club.tw, viitoarele modele de MacBook Air, MacBook Pro, precum și accesoriile Magic Mouse (mausul Apple) și Magic Trackpad vor include senzorul de identificare a amprentei. Citând surse care cunosc planurile companiei Apple, taiwanezii susțin că cititorul de amprente al Apple va fi poziționat deasupra trackpadului pe MacBook-uri și va fi integrat direct în Magic Mouse și Magic Trackpad.

Adăugarea senzorului de amprente în MacBook-uri, mausuri și trackpaduri ar putea însemna o încercare mai agresivă a companiei Apple de a se extinde în industria plăților pentru dispozitivele mobile cu Apple Pay. Serviciul bazat pe NFC este momentan disponibil doar pentru iPhone 6 și iPhone 6 Plus, dar va permite chiar și utilizatorilor de modele mai vechi de iPhone să facă plăți în magazine, dacă terminalele sunt asociate unui Apple Watch. Pentru cumpărăturile făcute online, însă, Apple Pay este disponibil și pe iPad-urile care au Touch ID și este probabil, dacă va integra senzorul și pe Mac-uri și va extinde disponibilitatea Apple Pay și la OS X, ca Apple să permită posesorilor de computere să facă plăți mai rapide și sigure prin aceeași modalitate.

Desigur, Apple Pay nu este singura utilitate a Touch ID, senzorul fiind în principal folosit pentru înlocuirea codurilor de acces și a parolelor, și inclusiv a acelora care oferă acces la terminalele iOS. Dacă va fi implementat, există șanse foarte mari ca Touch ID să permită logarea mai rapidă pe computere și în unele conturi.

Dar înainte de a ne gândi cât de grozav ar fi ca Apple să implementeze un cititor de amprente pentru Mac-uri, ar fi bine să ținem cont și de câteva elemente care ar putea împiedica introducerea lui. Unul ar fi grosimea foarte mică a MacBook-urilor (mai ales în cazul MacBook Air) din zona trackpadului. Un altul ar fi faptul că în cazul Magic Mouse și a Magic Trackpad va trebui ca senzorul să funcționeze în mod wireless, deci să fie capabil să transmită datele despre amprentă, în mod securizat, către computer.

La final, trebuie să vă recomand să priviți cu puțin scepticism spusele taiwanezilor în condițiile în care un astfel de zvon nu a mai apărut până acum.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.