Din câte se pare până acum, OS X 10.10.3 va fi o actualizare importantă pentru utilizatorii de Mac-uri. Pe lângă noua aplicație Poze și îmbunătățirile aduse în privința caracterelor emoji, actualizarea beta lansată în cursul zilei de joi mai include și compatibilitate cu sistemul de verificare în doi pași al Google pentru panoul Conturi Internet din Preferințe sistem.

La fel ca și în cazul sistemului de verificare în doi pași pentru ID-urile Apple, sistemul pentru conturile Google este opțional și solicită utilizatorilor să introducă, pe lângă parola conturilor lor, un cod unic trimis de către Google printr-o aplicație proprie, un mesaj text sau apel telefonic către un dispozitiv înregistrat deja sau un număr de telefon. Această măsură sporește foarte mult securitatea conturilor, făcând imposibilă accesarea lor chiar și de către cei care îți știu parola.

În versiunile anterioare ale OS X 10.10.2 și inclusiv în aceasta, utilizatorii care doreau să configureze un cont Google care avea activată verificarea în doi pași trebuiau să folosească o parolă specifică pentru aplicații. Această parolă ”specifică” este o soluție de rezervă pentru acele aplicații și dispozitive care nu acceptă verificarea în doi pași, ea fiind generată automat și unică pentru un dispozitiv sau o aplicație.

În schimb, OS X 10.10.3 include compatibilitate cu sistemul de verificare în doi pași al Google, permițând utilizatorilor să se logheze folosind parolele conturilor și codurile de verificare primite prin aplicații sau SMS. Asta înseamnă că logarea în conturile Google protejate de sistemul de securitate se va face mult mai simplu și va fi sporită securitatea.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.