Corning a prezentat în cursul zilei de astăzi un nou material la care lucrează și care ar putea pe viitor să distragă atenția producătorilor de telefoane inteligente de la safir. Numit Project Phire, noul material combină durabilitatea actualelor Gorilla Glass cu rezistența foarte mare la zgârieturi a safirului, scrie CNET. Această nouă sticlă a fost prezentată de președintele Corning Glass, James Clappin, care a declarat:

[pull_quote_center] (…) Am creat un produs care oferă aceeași rezistență superioară la stricăciune și căzături precum Gorilla Glass, dar și o rezistență la zgârieturi apropriată de cea a safirului.[/pull_quote_center]

Actualele produse Gorilla Glass ale Corning sunt folosite pe o gamă largă de smartphone-uri și tablete, inclusiv pe toate dispozitivele cu iOS: iPhone, iPad și iPod touch. Cu toate acestea, compania Apple și-a arătat în mod indirect intenția de a trece la ecranele de safir odată cu lansarea iPhone 6 și iPhone 6 Plus, prin parteneriatul încheiat cu GT Advanced, însă a întâmpinat probleme cu acest furnizor, ce a fost forțat în cele din urmă să intre în insolvență.

Corning a declarat în repetate rânduri că Gorilla Glass este superioară ecranelor de safir, din cauză că această varietate de corindon este fragilă și are tendința de a se sparge la șocuri mai mari. Mai mult, a fost demonstrat că sticla celor de la Corning este mai ușoară, mai rezistentă și mai ieftină. În plus, Gorilla Glass 4, cel mai recent model de sticlă, este foarte rezistent și nu se sparge nici măcar la contactul cu suprafețe foarte tari. Cu toate acestea, problema acestei sticle este în continuare rezistența scăzută la zgârieturi, fiind foarte departe, la acest capitol, de safirul folosit de Apple pentru butoanele principale și camerele iSight ale celor mai recente dispozitive cu iOS.

Așa cum Corning a reușit să îmbunătățească sticla și în curând să o facă foarte rezistentă la zgârieturi și safirul va fi îmbunătățit prin înlăturarea unora dintre problemele cunoscute ale sale. O companie a prezentat săptămâna aceasta o tehnologie descoperită ce va putea face safirul mult mai atractiv pe viitor pentru producătorii de telefoane inteligente.

În aceste condiții, rămâne de văzut cine va câștiga bătălia pentru ecranele dispozitivelor inteligente, ea fiind oricum în beneficiul nostru, al consumatorilor.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.