Vânzările record de iPhone 6 au dus la creșterea cotei de piață a iOS

1
825

iPhone 6 și iPhone 6 Plus au avut parte de un succes nebun și toată lumea este deja convinsă că au reușit să stabilească noi vânzări record pentru trimestrul în care sunt și Sărbătorile. Înainte cu câteva săptămâni ca Apple să anunțe vânzările totale de dispozitive în trimestrul fiscal 4 al anului 2014, Kantar și UBS vin cu câteva cifre importante în ceea ce privește vânzările de iPhone.

Kantar Wordpanel ComTech au publicat un nou tabel cu cota de piață a dispozitivelor, iar din datele prezentate acolo reiese că iPhone a înregistrat o creștere anuală în cota de piață în fiecare dintre țările în care s-au efectuat măsurătorile, cu excepția Japoniei. Datele Kantar ne prezintă cotele de piață pentru perioada septembrie-noiembrie a anului trecut, indicând faptul că Android a înregistrat o scădere a cotei de piață în majoritatea țărilor europene, precum și în SUA, comparativ cu aceeași perioadă de trei luni din 2013.

Clic pe imagine pentru a o mări.
Clic pe imagine pentru a o mări.

Dacă ne uităm, de exemplu, la Marea Britanie, atunci vom vedea că iPhone are aici o cotă de piață cu 12,2 procente mai mare decât anul trecut și ajunge la 42,5 procente în cindițiile în care cota de piață a Android a scăzut la 49,7 procente.În Germania și SUA creșterile sunt asemănătoare – aproximativ 4 procente – însă în SUA ele au fost suficiente pentru a face ca iPhone să aibă o cotă de piață cu doar un procent mai mică decât Android. În Japonia, iPhone are în continuare o cotă de piață mai mare decât Android, însă scăderea cu 15,4% a ei aproprie cele două sisteme de operare destul de mult.

Per total, Android rămâne în Europa sistemul de operare cel mai popular cu o cotă de piață de 69,9 procente, în scădere cu 3,2 procente față de anul precedent. Cu toate acestea, se pare că în perioada urmărită, 18 procente dintre utilizatorii de Android au trecut la iPhone, la fel ca și anul trecut.

Dacă vă întrebați motivul pentru care iPhone în sfârșit înregistrează creșteri în cota de piață, ei bine Kantar pune acest lucru pe seama succesului avut de iPhone 6 și iPhone 6 Plus. Iar dacă vă întrebați câte iPhone-uri s-au vândut în ultimul trimestru fiscal al anului trecut (în perioada octombrie-decembrie), atunci vă spun că 69 de milioane. Această cifră vine de la UBS și este mai mare decât media de 65,5 milioane calculată de cei de pe Wall Street. Așa cum era de așteptat, numărul de vânzări este mult mai mare decât cel de anul trecut când erau vândute ”numai” 51 de milioane de iPhone-uri în aceeași perioadă.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.