OS X 10.10.2 urmează să înlăture vulnerabilitățile descoperite de echipa Google Project Zero

0
180

Echipa de securitate a Google numită ”Project Zero” a prezentat săptămâna aceasta publicului larg o serie de vulnerabilități din OS X, câteva dintre ele fiind încă prezente în sistemul de operare, chiar dacă au trecut aproximativ 3 luni de când ele ar fi fost aduse la cunoștința companiei Apple, scrie Ars Technica. Deși gigantul din Cupertino nu a oferit nimănui niciun comentariu în legătură cu problemele descoperite în OS X ce pot afecta intimitatea utilizatorilor, iMore scrie că multe au fost înlăturate în actualizările aduse OS X până acum, iar restul de două care au rămas vor fi înlăturate în OS X 10.10.2 – o versiune a sistemului de operare ce se află acum în proces de testare.

Echipa Project Zero a Google lucrează să descopere vulnerabilități nu doar în sistemele de operare ale gigantului din Mountain View, ci și în alte sisteme de operare și software-uri, oferind companiilor dezvoltatoare nu mai puțin de 3 luni timp să le rezolve înainte ca aceste probleme să fie făcute publice.

În ceea ce privește problemele descoperite acum în OS X de echipa celor de la Google, acestea implică executarea codului de esență, coruperea memoriei și o pierdere în sandbox. Aparent, niciuna dintre aceste erori nu sunt atât de grave deoarece nu pot fi exploatate decât dacă atacatorul are deja un oarecare acces la computere. Cu toate acestea, cele trei vulnerabilități pot fi combinate de infractorii cibernetici mai experimentați pentru a obține un anume control la Mac-urile vulnerabile.

Echipa Google confirmă că doar două dintre vulnerabilitățile existente în OS X și descoperite de ei acum au rămas încă descoperite. Ele însă vor fi înlăturate odată cu lansarea OS X Yosemite 10.10.2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.