Apple va închide vechea platformă de testare TestFlight în februarie

0
67

Apple a început în cursul zilei de luni să informeze utilizatorii TestFlight că serviciile aplicației web ale platformei TestFlightApp.com nu vor mai fi disponibile după data de 26 februarie a anului curent.

Compania din Cupertino a achiziționat cunoscutul serviciu de distribuire a aplicațiilor beta în urmă cu aproximativ un an, odată cu achiziționarea companiei din spatele său – Burstly. De atunci, gigantul american și-a anunțat în cadrul WWDC 2014 planurile în legătură cu implementarea funcționalităților acestui serviciu direct în propria platformă adresată dezvoltatorilor de aplicații. La câteva luni după conferința dedicată dezvoltatorilor, Apple a lansat versiunea iTunes Connect cu serviciul de testare TestFlight integrat, iar el poate fi folosit și acum de toți dezvoltatorii pentru a crește mai ușor numărul persoanelor cu care testează actualizările/aplicațiile viitoare pe care le vor publica pe App Store.

Desigur, noul serviciu TestFlight pe care Apple l-a integrat în iTunes nu va fi afectat de închiderea aplicației web. Astfel, doar acei utilizatori care foloseau serviciul încă de dinainte ca el să fie cumpărat de către Apple vor fi afectați de închiderea lui. Compania americană menționează în e-mailurile și documentul publicat astăzi că aplicațiile din actualul TestFlightApp nu vor fi transferate către noul serviciu, dezvoltatorii fiind astfel nevoiți să adauge toate aplicațiile dorite în noul serviciu de testare TestFlight Beta din iTunes Connect.

Serviciul TestFlight oferit acum de către Apple permite dezvoltatorilor să testeze actualizările sau viioarele aplicații cu până la 1.000 de persoane a căror înscriere se face doar pe bază de e-mail.

Cei care foloseau serviciul pentru aplicații adresate altor platforme decât iOS vor trebui să se orienteze către alte servicii disponibile acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.