Apple și Samsung sunt la egalitate în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din T4 2014

0
95

Vânzările extrem de mari de dispozitive iPhone pe care le-a înregistrat compania Apple în trimestrul fiscal 4 al anului trecut au ajutat-o nu doar să obțină un profit record, ci și să o ajungă din urmă pe Samsung la vânzările de smartphone-uri.

Cele mai recente cifre prezentate de Strategy Analytics ne dezvăluie faptul că gigantul din Cupertino și gigantul sud-coreean au fost la egalitate pe primul loc în trimestrul fiscal 4 al anului 2014 în topul celor mai mari vânzători de smartphone-uri în funcție de vânzări. Potrivit raportului, atât Apple, cât și Samsung au vândut 74,5 milioane de telefoane în perioada celor trei luni de la finele anului.

Ceea ce trebuie menționat este că totalul în ceea ce privește Apple este unul real, având în vedere faptul că această cifră a fost prezentată la începutul săptămânii chiar de către Apple, în timp ce rezultatul pentru Samsung reprezintă o estimare a vânzărilor, întrucât compania asiatică refuză de câțiva ani să mai prezinte rezultatele financiare. Cu toate acestea, firma de analiză adaugă faptul că ultima dată când Apple și Samsung au vândut la fel de multe smartphone-uri a fost în trimestrul 4 al anului fiscal 2011.

Apple a prezentat marți rezultatele financiare care ne arată faptul că trimestrul fiscal 4 al anului trecut a fost unul în care s-au stabilit multe recorduri și asta mai ales datorită noilor dispozitive iPhone 6 și iPhone 6 Plus. În același timp, Samsung a prezentat de dimineață rezultatele financiare, raportând o scădere a câștigurilor trimestriale de 27% din cauza scăderii vânzărilor de smartphone-uri.Apple-Samsung-Mobile-Vendors-Q4-14

Strategy Analytics mai susțin în raportul lor că vânzările de telefoane la nivel global au creînregistrat o creștere anuală de 31 de procente, ajungând în trimestrul 4 al anului trecut la 380 de milioane. În total, în anul 2014 s-ar fi vândut 1,3 miliarde de smartphone-uri, cele mai mari creșteri fiind înregistrate îm țări precum China, India sau Africa. La rândul ei, Apple a înregistrat o creștere uriașă a vânzărilor de iPhone în China.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.