Viitoarele carcase pentru iPhone vor trebui obligatoriu să protejeze telefoanele la căzături de până la 1m

0
372

Compania Apple a actualizat recent linia directoare a programului MFi (Made for iPhone) în cadrul căreia sunt cuprinse cerințele pe care trebuie să le respecte orice carcasă înainte de a fi aprobată de Apple și comercializată cu inscripția specială a programului. Actualizarea aduce mențiunea că viitoarele carcase pentru iPhone vor trebuisă protejeze dispozitivele chiar și la căzături de la distanță de un metru, pe suprafețe dure.

Potrivit descrierii Apple, pentru a respecta linia directoare revizuită a companiei, producătorii de carcase vor trebui să se asigure că produsele lor protejează dispozitivul la căzături de la distanță de un metru în așa fel încât să nu provoace niciun fel de stricăciune telefonului, fie că vorbim despre partea frontală, spate sau margini. Carcasele vor trebui, de asemenea, să protejeze ecranul dispozitivelor cu iOS atunci când acestea sunt așezate pe diferite suprafețe cu fața în jos prin intermediul unui tampon care să fie ieșit în afară cu cel puțin 1 mm față de orice punct de pe ecran. Unele dintre carcasele care respectă deja noua linie directoare a Apple sunt cele pentru iPhone 6 și iPhone 6 Plus.

Actualizarea adusă liniei directoare mai include și câteva noi materialele care sunt interzise a fi folosite de producătorii de carcase. Printre acestea se numără aldehida formică (pe care o întâlnim în unele percehi de pantaloni sau în adezivi), ftalați, sulfonați perfluoroctați, fluorosurfactanți, eteri de difenil polibromurați și bifenili policloruraţi. O bună parte dintre aceste substanțe sunt deja interzise chiar și în Europa, iar interzicerea lor era logică.

Începând de acum, așadar, noile carcase pentru iPhone trebuie obligatoriu să respecte aceste condiții pentru a fi acceptată comercializarea lor prin programul MFi ce asigură consumatorii că produsele respective funcționează bine alături de iPhone și iPad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.