După ce a fost aproape de a primi titlul de ”Persoana anului 2014” de la celebra publicație Times, Tim Cook a fost numit în cursul zilei de marți Directorul general al anului 2014 de către rețeaua CNN mulțumită contribuției la creșterea puternică a acțiunilor companiei pe care o conduce, dar și mulțumită produselor pe care Apple le-a prezentat și lansat anul acesta. Directorul general al Apple a reușit să câștige în fața altor câtorva directori importanți de corporații mari, printre care se numără Mary Varra de la General Motors, Meg Whitman de la HP și John Chen de la BlackBerry. Acesta din urmă s-a situat aproape în top de Tim Cook, cu toate că a sa companie se îndreaptă încet, dar sigur spre prăpastie.

Cei doi factori principali care au contribuit la câștigarea premiului CNN de către Tim Cook sunt, așadar, acțiunile Apple și produsele lansate în 2014 de gigantul din Cupertino. Acestora li se mai adaugă, desigur, și alți factori, cum ar fi diferitele acțiuni făcute de Cook în anul care se va încheia peste câteva zile. În ceea ce privește partea financiară, CNN indică faptul că Apple începe să fie din nou ”mărul din ochiul Wall Street” având în vedere faptul că acțiunile companiei au crescut în decursul anului 2014 cu 40%. Trecând mai departe, CNN argumentează motivul pentru care crede că Tim Cook a făcut o treabă grozavă la Apple în acest an, menționând lansarea cu mult succes a unor produse precum iPhone 6, iPhone 6 Plus și chiar a serviciului Apple Pay. Un alt câștig pentru Cook a fost Apple Watch care generează deja foarte mult interes înaintea lansării de la începutul anului viitor.

Acesta nu este singurul premiu răsunător pe care urmașul lui Steve Jobs la conducerea Apple îl primește în 2014. Publicația financiară Financial Time l-a numit recent pe Cook ”Persoana anului 2014” datorită realizărilor pe care le-a avut la Apple și a schimbărilor făcute în interiorul companiei de când este director general.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.