Cum să elimini anumite pagini din istoricul Safari de pe iPhone și iPad – Tutorial

0
8671

Safari este cel mai popular navigator pentru iPhone și iPad, atât pentru că unii dintre utilizatori sunt comozi sau nu doresc să își mai ocupe memoria dispozitivelor cu alte aplicații, cât și pentru că este mai rapid decât orice alt navigator disponibil pe App Store. Cum utilizatorii folosesc foarte mult dispozitivele cu iOS pentru a naviga pe Internet, iar Safari este cea mai populară opțiune, se mai întâmplă să uiți să intri în modul de navigare privată pentru a ascunde anumite pagini accesate atunci când vrei să faci o surpriză cuiva ori când accesezi niște pagini de care nu ai vrea să știe nimeni (nu te judecăm!).

În versiunile iOS anterioare, Safari îți permitea să elimini tot istoricul de navigare de pe iPhone și iPad, fără a oferi și o opțiune care să îți permită să elimini din istoric doar acele pagini care s-au strecurat ”din greșeală”. În iOS 8, însă, Apple a mai inclus pe lângă opțiunea folositoare de a șterge printr-o simplă apăsare de buton tot ceea ce este în istoricul Safari și opțiunea de a elimina din istoric numai anumite articole.

Așadar, dacă ai un dispozitiv iPhone, iPad sau iPod touch cu iOS 8, iar în istoricul Safari ți s-au strecurat, nu știm cum, niște pagini web pe care nu ai vrea să le vadă prietenul/prietena, soțul/soția sau, mai rău, mama/tata, atunci urmează pașii de mai jos pentru a le elimina complet:

Cum să elimini din istoricul de navigare al Safari unele pagini web accesate în trecut

  1. Deschide aplicația Safari de pe ecranul principal al dispozitivului iPhone sau iPad care rulează iOS 8;ecran principal home screen iphone ios 8 #itutorial.ro
  2. În partea de jos a ecranului, atinge pictograma Favorite (cartea deschisă favorite safari). Dacă în partea de jos a ecranului nu apare o bară cu instrumente ce include această pictogramă, atunci efectuează o scurtă glisare în sus în pagina web afișată pe ecran.IMG_0793
  3. În meniul deschis pe ecran, atinge din nou pictograma Favorite (aceeași carte deschisă) – prima dintre cele trei pictograme afișate în partea superioară a ecranului;
  4. Atinge Istoric în lista de pe ecran;IMG_0794
  5. Caută pagina web pe care vrei să o elimini și efectuează o glisare spre stânga pe numele ei;IMG_0798
  6. Atinge butonul Ștergeți de culoare roșie care apare în dreptul denumirii paginii respective.IMG_0799
  7. Repetă pașii de mai sus până când elimini din istoric toate paginile nedorite, apoi atinge butonul OK din partea dreaptă sus a ecranului pentru a reveni la pagina web.

Titlurile paginilor șterse, precum și adresele lor URL, vor dispărea, iar istoricul va fi la fel de curat ca și cum ele n-ar fi fost accesate vreodată.

Notă: Dacă ai activată sincronizarea datelor din Safari cu iCloud, atunci ștergerea unor articole din istoric va fi efectuată pe toate dispozitivele conectate la același cont.

 

Dacă aveți întrebări, neclarități sau doriți să propuneți un tutorial, lăsați un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.