O publicație financiară din Taiwan citată de site-ul Apple Toolbox vine la acest sfâșit de săptămână cu o informație care i-ar putea da pe spate mai ales pe iubitorii de specificații tehnice, care nu au atins vreodată produsele pe care le judecă. Mai exact, aflăm de la surse apropriate companiei Apple că viitoarele modele de iPhone și iPad Air vor primi dublul cantității de RAM pe care îl găsim în actualele dispozitive cu iOS.

Un calcul matematic foarte simplu ne arată că dacă iPhone 6/6 Plus au un singur GB de RAM, iPhone 6s va avea 2GB de RAM, iar dacă iPad Air 2 are deja cei 2 GB de RAM, tableta va avea 4 GB de RAM, făcând destul de invidioase multe dintre computerele actuale.

Informațiile prezentate de publicația asiatică în legătură cu viitoarele dispozitive Apple sunt, dacă îmi permiteți, mai degrabă niște previziuni decât ceva concret. Cu toate acestea, previziunile ei sunt destul de acurate. Anul acesta am aflat înaintea lansării tabletei iPad Air 2 că va avea 2GB de RAM, iar în cele din urmă s-a dovedit că informația obținută de publicație a fost una corectă. Astfel de previziuni nu sunt întotdeauna corecte, iar în ceea ce privește iPad Air 3 consider că există șanse cât se poate de minime ca informațiile să fie veridice în vreun fel.

Totuși, în condițiile în care Apple a dublat anul acesta cantitatea de RAM din iPad, iar acest lucru ajută mult la sporirea performanțelor și mai ales la posibilitatea de a menține deschise în fundal mai multe aplicații sau file în Safari, de exemplu, fără a fi necesară o reîncărcare la fiecare reaccesare a lor, tind să cred că și viitoarea generație de iPhone va primi mai mult RAM odată cu lansarea modelelor de generație nouă.

Cu sau fără 2 GB de RAM și cu sau fără procesoare cu trei nuclee, viitoarele dispozitive iPhone și iPad vor fi în mod cert mai rapide decât cele comercializate în prezent, iar asta este ceea ce trebuie să ne intereseze, nu aspectele tehnice.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.