Apple Pay ar putea fi lansat în Marea Britanie în prima parte a anului 2015

0
62

Cele mai mari instituții bancare din Marea Britanie poartă în momentul de față discuții cu compania Apple pentru a lansa serviciul de plăți Apple Pay în Regat în prima parte a anului viitor, scrie The Telegraph. Surse apropriate discuțiilor susțin că cele mai mari bănci din arhipelag au unele temeri legate de acest serviciu, însă simplul fapt că serviciul a avut un impact pozitiv pe piața din SUA i-ar putea determina să accepte încheierea unor contracte cu Apple.

Se pare că băncile din Marea Britanie cu care Apple negociează în prezent sunt îngrijorate cu privire la informațiile personale și financiare ale utilizatorilor, cu toate că până acum nu au existat probleme în cele câteva luni de disponibilitate a serviciului peste Ocean.  De asemenea, unii directori de bănci se tem de faptul că Apple Pay și datele pe care i le furnizează companiei Apple ar putea servi ca un punct de plecare pentru o invazie a companiei în industria bancară. Cu toate acestea, niciuna dintre bănci nu ar rata oportunitatea de a fi parteneră Apple dacă serviciul Apple Pay va fi lansată în Regatul Unit al Marii Britanii.

Aceste informații vin la câteva săptămâni după ce Apple a listat o ofertă de loc de muncă pe propriul site web în care menționa că lucrează din greu pentru a-și extinde serviciul de plăți pentru mobil în Europa, Orientul Mijlociu, India și Africa. De asemenea, lunile trecute asociația economică Visa anunța că lucrează cu Apple din greu la extinderea Apple Pay în Europa în 2015.

Până acum, Apple Pay s-a bucurat de un succes mare în SUA, dar și de numeroși comercianți importanți care l-au adoptat. Chiar dacă va fi extins la anul în Europa, sunt slabe șanse ca Apple să ne surprindă și să lanseze Apple Pay în țări precum România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.