Apple a lansat în urmă cu două săptămâni iOS 8.1.1 pentru toți utilizatorii care dețin dispozitive compatibile cu iOS 8 (iPhone 4s sau un model mai recent, iPad 2 sau un model mai recent și iPod touch generația a 5-a) spunând că acea actualizare aduce îmbunătățiri privind performanțele și stabilitatea dispozitivelor de generație anterioară (iPad 2 și iPhone 4s). Chiar dacă actulizarea iOS 8.1.1 aduce într-adevăr îmbunătățiri pentru performanțele dispozitivelor iPad 2 și iPhone 4s (dar nu numai lor), actualizarea rezolvă și o serie de probleme de securitate, și inclusiv pe cele pe baza cărora a fost dezvoltată soluția de jailbreak Pangu pentru iOS 8-iOS 8.1.

Așa cum obișnuiește mai nou, Apple a lăsat o perioadă mai lungă de timp utilizatorilor posibilitatea de a reveni de la iOS 8.1.1 la iOS 8.1 printr-un proces de downgrade în ideea ca dacă dispozitivul nu funcționează corect pe cea mai recentă versiune a sistemului de operare să poată descărca versiunea anterioară până când o nouă actualizare mai stabilă va fi lansată. Cum actualizarea iOS 8.1.1 nu a provocat probleme care să afecteze un număr mare de utilizatori, în cursul nopții trecute Apple a decis să retragă semnăturile pentru iOS 8.1, lasând posesorii de iPhone, iPad și iPod touch doar cu iOS 8.1.1 ca singura versiune a iOS 8 pe care o mai pot descărca și instala.

În cazul în care ai făcut actualizarea la iOS 8.1.1 și ți-ai fi dorit să revni la iOS 8.1 doar pentru că îți este dor de jailbreak, atunci trebuie să știi că acest lucru nu mai este chiar atât de necesar. La sfârșitul săptămânii trecute o nouă echipă de hackeri chinezi, TaiG, a lansat o soluție de jailbreak pentru toate versiunile iOS 8 (de la iOS 8.0 la iOS 8.1.1) care este similară celei lansate de echipa Pangu. Problema cu această metodă de jailbreak este că provine dintr-o sursă a cărei intenții nu sunt cunoscute, iar instalarea ei pe propriul iPhone, iPad sau iPod touch este recomandată a se face numai dacă datele personale nu te interesează deloc.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.