Compania Apple a lansat în cursul nopții trecute noi versiuni beta a navigatorului Safari pentru Mac pe care le adresează doar dezvoltatorilor de aplicații. Safari 8.0.3 pentru OS X Yosemite, Safari 7.1.3 pentru OS X Mavericks și Safari 6.2.3 pentru OS X Lion/Mountain Lion sunt acum disponibile pe Apple Developer Center și pot fi descărcate fie de acolo, fie prin App Store de către toți dezvoltatorii de aplicații pentru Mac.

Apple nu menționează până la momentul de față noutățile pe care le aduc cele mai recente versiuni ale Safari. În schimb, câteva dintre posibilele noutăți sau zonele în care vor fi aduse îmbunătățiri sunt sugerate de lista cu elemente pe care dezvoltatorii sunt rugață să le testeze. Apple notează în secțiunea Zone de interes compatibilitatea generală a Safari cu site-urile web, compatibilitatea cu extensiile, auto-completarea parolelor, redarea video în HTML5 pe cele mai populare site-uri cu conținut video, folosirea inspectorului web pentru depanarea site-urilor web, editarea favoritelor în bara cu facorite și în bara laterală pentru favorite și notificările site-urilor web.

Dintre acestea, cea mai interesantă menține pe care o face Apple este cea legată de clipurile video redate prin HTML5 pe site-urile populare. Vă spuneam deja că YouTube are probleme de funcționare mari în aplicația Safari de pe OS X Yosemite, iar acestea nu sunt întâlnite și pe alte navigatoare. Cu toate că aceste probleme au apărut din prima versiune a Safari 8, iată că trebuie să treacă trei actualizări pentru ca Apple să încerce să le rezolve.

Alături de cele mai recente versiuni ale Safari, compania Apple mai lucrează la o nouă actualizare pentru OS X Yosemite, versiunea 10.10.2 fiind în momentul de față testată cu dezvoltatorii.

- Reclamă -