Accesoriile care nu sunt marcate cu specificația Made for iPhone/iPad/iPod touch ar putea să nu funcționeze așa cum te-ai aștepta împreună cu un dispozitiv iOS sau chiar să îi cauzeze acestuia diferite probleme. Acest lucru este știut de mult timp, iar Apple dorește prin specificația respectivă să asigure consumatorii că accesoriile pe care urmează să le atașeze unui iPhone sau iPad vor funcționa cât se poate de bine împreună cu acest dispozitiv. Nu este o regulă ca un accesoriu care nu are specificația MFi să nu funcționeze corect, dar în unele cazuri se întâmplă să cauzeze diferite situații problematice utilizatorilor precum este cea pe care o vom descrie mai jos.
O serie de utilizatori de iPhone 6 Plus au sesizat că stabilizatorul optic de imagine al terminalului nu mai funcționează corect, însă cauza problemei nu este a dispozitivului, contrar a ceea ce a fost prezentat de diverși care să băteau cu pumnul în piept că au descoperit o grămadă de lucruri neplăcute la noile dispozitive iPhone. Problema este de interferare cu magneții și alte componente metalice, și poate mai deranjant este faptul că Apple nu a prezentat așa cum ar fi trebuit situația care poate fi întâmpinată de consumatori.
Mai mult, această situație problematică care apare la aproprierea de magneți sau componente metalice de carcasa iPhone este legată de NFC. Atât utilizatori de iPhone 6, cât și utilizatori de iPhone 6 Plus au descoperit că nu mai pot efectua plăți prin Apple Pay din cauza nefuncționării NFC pe dispozitivele lor. Motivul pentru care această tehnolopgie refuză să mai funcționeze este legat tot de interferarea cu componentele metalice atașate la carcasa iPhone.
Problema afectează aparent un număr redus de utilizatori, iar Apple poate spune că i-a atenționat, deși a făcut-o foarte succint. Într-un document de asistență publicat pe site-ul companiei și actualizat cu câteva săptămâni înainte de lansarea noilor iPhone-uri, Apple recomandă utilizatorilor să se ferească de folosirea unor componente metalice sau a magneților în contact cu dispozitivele iPhone. Din păcate, acest lucru este insuficient pentru că utilizatorii atunci când cumpără accesorii nu știu în majoritatea cazurilor că acestea nu trebuie să aibă magneți ori componente metalice.
Natura problemelor legate de NFC și stabilizatorul optic de imagine de pe iPhone 6 Plus ar putea fi una hardware. Mai mulți parteneri Apple înscriși în programul MFi au declarat că au fost anunțați de compania americană să se ferească să mai folosească magneți sau componente metalice în producerea accesoriilor pentru iPhone 6/6Plus din cauza unor posibile probleme legate de stabilizatorul optic de imagine sau de cipul NFC. Se pare că metalul sau magnetul pot interfera cu cele două componente și cauza problemele nedorite de utilizatori, așa cum ani la rândul aceste două tipuri de componente nu au fost recomandate a fi folosite în carcase sau alte accesorii din cauză că interferează cu compasul iPhone.
Clipul video de mai sus prezintă în detaliu simptomele pe care un utilizator de iPhone 6 Plus le poate întâmpina atunci când atașează un set de lentile folosind magneții din dotare. Partea interesantă este că nu toți magneții interferează cu stabilizatorul optic de imagine, iar unii producători de accesorii chiar le recomandă utilizatorilor să elimine magneții dacă le folosesc împreună cu un iPhone de ultimă generație.
Așadar, în cazul în care întâmpini probleme cu calitatea imaginilor capturate folosind camera iSight a iPhone 6 Plus sau cu NFC (în România sau în alte țări din afara SUA nu prea ai cum, deoarece Apple Pay – singurul serviciu care poate folosi tehnologia – nu este disponibil), atunci elimină orice accesoriu este atașat dispozitivului înainte de a te revolta pe Apple. De asemenea, ferește-te de accesorii care conțin magneți sau componente metalice și pe cât posibil de accesoriile care nu sunt certificate de Apple cu inscripția MFi.