Vodafone aduce in premiera in Romania tehnologia VoLTE

0
931
Imagine: Hotnews

Vodafone Romania va rezolva in curand una dintre cele mai mari probleme ale actualelor retele 4G prin implementarea tehnologiei VoLTE in reteaua proprie. Lansata miercuri, tehnologia disponibila in cateva dintre tarile din Occident, utilizeaza retelele de date pentru a transmite traficul de voce.

[pull_quote_center]”Dezvoltările noastre tehnologice ne permit să inovăm în continuare în domeniul serviciilor de voce şi să evoluăm de la apelurile tradiţionale la vocea HD şi acum, prin intermediul VoLTE, la Call+. Noul serviciu le permite utilizatorilor să comute fără întreruperi între apelurile de voce şi video în cadrul aceleiaşi conversaţii şi să partajeze fişiere multimedia. Din nou, transformăm smartphone-urile utilizatorilor noştri în terminale şi mai inteligente” – Ravinder Takkar, director general Vodafone Romania[/pull_quote_center]

VoLTE (Voice over Long-Term Evolution) foloseste retelele de date 4G pentru a transmite traficul de voce, spre deosebire de retelele traditionale celulare, care au canale diferite pentru serviciile de voce si celulare. Cu alte cuvinte, noua tehnologie curma una dintre problemele majore pe care le intampina utilizatorii in momentul de fata. Toate dispozitivele care accepta conexiuni 4G, in momentul in care primesc/efectueaza un apel telefonic, sunt decuplate automat de la reteaua de mare viteza si cuplate la reteaua HSPDA pentru a permite receptionarea/efectuarea apelului. Ceea ce face VoLTE este sa mute practic apelurile voce pe retelele de date (adica exact ceea ce face si tehnologia VoIP in cazul unor servicii precum FaceTime sau Skype). Acest lucru se concretizeaza prin oferirea unor apeluri de calitate mai buna si reducerea consumului de energie pe dispozitive.

Partea si mai buna este ca posesorii de dispozitive iPhone 6 si iPhone 6 Plus se vor putea bucura de noua tehnologie a Vodafone inca de la lansarea ei intrucat acestea sunt singurele disozitive din gama Apple care sunt compatibile cu tehnologia VoLTE.

Alaturi de VoLTE, Vodafone Romania a anuntat lansarea serviciului Call+, bazat pe aceasta tehnologie, care va permite posesorilor de dispozitive Android sa adauge mai multa informatie pe ecranul persoanei apelate, cum ar fi prioritatea apelului, subiectul discutiei si o imagine.

Tehnologia VoLTE va fi lansata, alaturi de serviciul Call+, la inceputul anului 2015, potrivit celor de la Vodafone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.