Orange vs. Vodafone – comparatia reducerilor oferite la buy-back pentru iPhone

0
4892

iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost lansate vineri, oficial, in Romania si sunt prezente acum in oferta tuturor celor trei operatori de telefonie mobila de la noi din tara: Orange, Vodafone si Telekom.

In cazul in care ai un dispozitiv iPhone de generatie anterioara sau orice alt telefon, atunci s-ar putea sa iei serios in calcul inlocuirea lui cu cele mai bune iPhone-uri create vreodata de Apple. Una dintre problemele pe care, insa, s-ar putea sa le intampini este legata de buget, fiindca iPhone 6 si iPhone 6 Plus nu sunt nicidecum niste telefoane ieftine, chiar daca le cumperi impreuna cu cele mai mari abonamente.

In ajutorul celor carora nu le ajunge bugetul pentru a face upgrade la un iPhone de ultima generatie, dar nici nu doresc sa isi pastreze telefonul vechi, vin cei de la Orange si Vodafone prin programele de buy-back (rascumparare). Aceste programe iti permit sa mergi in magazinele lor cu telefonul vechi si tot ce ai la el pentru ca un reprezentant al operatorilor sa il poata evalua si oferi o reducere in functie de conditia si vechimea lui.

Orange vs Vodafone – comparatia ofertelor buy-back pentru iPhone

iPhone este, desigur, pe lista telefoanelor acceptate la buy-back, ceea ce inseamna ca daca ai un model mai vechi (iPhone 5s sau anterior), atunci poti sa primesti pe el o reducere la achizitionarea noului tau iPhone 6. Desigur, si daca ai un alt telefon si doresti sa faci upgrade la iPhone vei primi o reducere in functie de model, conditie si vechime.

comparativ iphone buy-back

Nota: Preturile afisate in tabelul de mai sus sunt preluate direct de pe paginile web Orange si Vodafone adresate programelor de buy-back. In calculul lor am luat situatia in care dispozitivele sunt functionale, compete (au baterie) si intacte (ecranul nu este spart, carcasa nu este crapata si are doar, eventual, zgarieturi fine cauzate de uzura normala). Retine ca pretul va diferi in functie de vechimea dispozitivului, starea lui (blocat sau nu intr-o retea sau in iCloud) si momentul in care il vei duce la evaluare.

Observam din tabel ca reducerile oferite de operatori pe telefoanele duse la buy-back sunt, in majoritatea cazurilor, derizorii si oricand vei primi (mult) mai multi bani pe iPhone-ul tau daca il vei comercializa pe un site de vanzari sau licitatii din Romania. De asemenea, preturile calculate pentru iPhone 3Gs sau modelele anterioare sunt inacceptabil de mici si nu cred ca va exista cineva in lumea asta care sa isi dea un iPhone 3G sau 2G pe 1,2€ (daca exista, ii dau eu dublul valorii oferite de operator sau mai mult pe dispozitiv – vorbesc serios).

Vorbind strict despre ofertele celor doi operatori, observam ca Vodafone are o oferta la buy-back mult mai buna decat Orange, cel putin in situatia data, insa nu este obligatoriu ca diferenta sa fie atat de mare precum cea din tabel dupa evaluare si nici macar ca pe dispozitivul tau Vodafone sa fi dat o reducere mai mare decat Orange.

Ce oferta sa aleg?

Un lucru pe care este esential sa stii inainte de a alege operatorul care ofera cea mai mare reducere pentru dispozitivul tau este urmatorul: reducerea nu se face in bani, ci pe un cupon. Acest cupon va putea fi folosit doar pentru achizitionarea unui telefon, laptop sau tableta dintr-o oferta de abonare, la prelungirea unui abonament existent sau la achizitionarea unei Cartele (doar la Vodafone). Mai mult, la prelungirea abonamentului, Orange, de exemplu, iti va oferi inca un cupon cu o reducere suplimentara de 5, 10 sau chiar 30 € (in cazul in care iti vei lua un smartphone 4G).

Cu alte cuvinte, nu poti duce, de exemplu, la Vodafone un iPhone vechi, pentru ca are oferta mai buna, si folosi reducerea folosita acolo la achizitionarea unui iPhone nou de la Orange.

Dupa ce ai ales oferta, orientandu-te, evident, catre reteaua in care esti abonat deja sau care are o oferta mai buna la dispozitivul pe care il vei achizitiona, trebuie sa mergi intr-un magazin Orange sau Vodafone pentru ca dispozitivul sa fie evaluat, iar tu sa primesti cuponul de reducere pe care il vei folosi la achizitionarea dispozitivului nou.

In cazul in care ai un alt telefon decat iPhone si doresti sa il dai la schimb pentru a-ti lua un iPhone nou sau orice altceva din oferta operatorilor, atunci il poti evalua direct de pe site-ul Orange sau Vodafone. Tot acolo poti sa verifici reducerea pe care o vei primi pe iPhone-ul tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.