iPad Air Plus – o schiță, alături de câteva informații noi au apărut

0
103

La fel ca și în cazul iPhone, Apple își va extinde gama de iPad cu încă un model mai mare pe care ăl va lansa anul trecut. În ciuda faptului că până acum au apărut pe Internet, legat de acest produs, doar câteva informații, dar nimic concret, iată că astăzi au apărut o serie de schițe ale viitoarei tablete pe care revista japoneză Mac Fan urma să le publice abia în ediția din ianuarie. În imaginea de mai jos puteți vedea ceea ce japonezii susțin că sunt schițele oficiale ale viitoarei tablete Apple numită iPad Pro sau iPad Air Plus (cea din urmă denumire este folosită de japonezi).

large-5478a255601b6

Schițele ne sugerează faptul că tableta uriașă va avea un ecran LCD cu diagonala de 12,2 inchi, iar dimensiunile sale vor fi 305,31mm pe lungime, 220,8mm pe lățime și 7 mm grosime. Dimensiunile sugerate acum se încadrează în limitele celor sugerate și până acum de diverși. Ceea ce nu se încadrează, însă, este diagonala ecranului despre care ni se spunea până acum că va fi de 12,9 inchi și nu de 12,2 inchi (de fapt, japonezii sunt singurii care au mai susținut că viitoarele iPad vor avea ecrane de 12,2 inchi).

iPad Pro sau iPad Air Plus va include, potrivit publicației japoneze Mac Fan, un procesor Apple A9, deci mai nou și mai puternic chiar și decât actualul Apple A8X pe care îl folosește iPad Air 2. Această informație nu are o susținere în trecut, deoarece alte publicații ne indicau faptul că și tableta mai mare va folosi același procesor pe trei nuclee și cu 2 GB de RAM al iPad Air 2.

Un alt element nou cu care va veni iPad Pro în premieră în gama iPad este sistemul de difuzoare. În schița de mai sus se poate vedea că tableta are două difuzoare nu doar în partea de jos (așa cum au toate iPad-urile de la iPad Air și până în prezent), ci și în partea superioară, chiar lângă butonul adormire/trezire și jackul pentru căști. În ciuda acestei schimbări care ar trebui să aducă în sfârșit difuzoarele puternice pe care le vrea toată lumea și pe care să nu le mai poți estompa atât de ușor în mod accidental, se pare că iPad Air Plus nu va veni cu alte modificări de design față de iPad Air 2.

Mac Fan susține în viitoarea ediție a revistei sale că a mai auzit și câteva informații despre viitoarea generație a iPad mini. Potrivit lor, iPad mini 4 va fi echipat cu același procesor ultra-rapid din iPad Air 2 și va avea un profil mai subțire și ușor care îl va face mai apropriat de ceea ce înseamnă cea mai nouă generație a iPad-ului cu ecran de 9,7 inchi. De asemenea, lansarea acestei generații de iPad Air ar urma să pună punct comercializării atât a iPad mini, cât și a iPad mini 3, fiindu-ne astfel sugerat că iPad mini 2 va fi păstrat și de la anul în vânzare, doar că la un preț sensibil mai mic.

La final, dacă vă întrebați când vor fi lansate noile tablete, ei bine răsopunsul vine de la aceeași publicație. Se pare că Apple are în plan lansarea atât a iPad Air Plus, cât și a iPad Pro în perioada aprilie-iunie a anului viitor. Așa cum știu eu compania Apple, cele două tablete nu vor fi lansate, în opinia mea, mai devreme de toamna anului 2015.

- Reclamă -