Apple primește permisiunea de a elimina o serie de inscripții de pe spatele iPhone și iPad

0
1191

Orice posesor de iPhone și iPad a sesizat faptul că pe spatele din sticlă sau aluminiu (… sau plastic) al dispozitivului apare pe lângă logoul și numele dispozitivului, de care toată lumea este mândră, și o serie de inscripții mai puțin atractive. Excluzând eticheta AppleDesigned by Apple in California. Assambled in China, care apare pe toate dispozitivele create în SUA și fabricate în China, pe spatele oricărui iPhone sau iPad apar o serie de numere de identificare și pictograme a unor instituții care au oferit aprobarea comercializării dispozitivelor în SUA, Europa, ș.a.m.d. Ei bine, aceste pictograme arată cam ca nuca în perete cu toate că Apple a încercat cu fiecare model nou să le ascundă cât mai mult cu putință, în limitele impuse de cei care le solicită.

iphone-6-apple-pic

Din fericire, un prim pas făcut spre eliminarea acestor pictograme și inscripții destul de urâte de pe spatele iPhone și iPad a fost făcut astăzi când Președintele SUA, Barack Obama a aprobat un act de lege prin care li se permite producătorilor de dispozitive electronice să elimine inscripțiile reglementării FCC. Propus în luna iulie a acestui an, actul normativ E-Label permite tuturor producătorilor de dispozitive să mute inscripțiile FCC în interiorul software-ului și să nu mai aglomereze carcasele dispozitivelor.

IMG_0676Apple va fi cu siguranță una dintre companiile care va beneficia de noua modificare de lege pentru a reduce numărul simbolurilor afișate pe spatele dispozitivelor sale. În iOS există deja un meniu intitulat Mențiuni legate unde apar toate reglementările, licență, detalii despre garanție și nu numai. În submeniul de reglementări există inscripțiile FCC și ale tuturor celorlalte comisii din întreaga lume care au aprobat comercailizarea dispozitivelor iPhone în diferite state.

În ceea ce privește dispozitivele comercializate în Uniunea Europeană, începând cu iPhone 6 Plus și iPhone 6 au fost eliminate simbolurile FCC de pe spatele lor (chiar dacă ID-ul FCC este încă tipărit), pentru prima dată de la lansarea iPhone. În schimb, pe dispozitivele noastre va apărea în continuare simbolul CE care ne indică faptul că iPhone-urile și iPad-urile respectă reglementările Comisiei Europene. Legat de acest simbol, nu se știe momentan dacă și când va putea fi eliminat de pe carcasă și păstrat doar în software.

- Reclamă -