Deși a fost prezentat pe 9 septembrie, Apple a omis să ofere prea multe detalii în legătură cu Apple Watch, unele dintre acestea fiind extrem de importante. De la autonomia bateriei și până la specificațiile tehnice detaliate, multe lucruri nu au fost spuse încă de Apple, dar treptat noi le aflăm. În contextul lansării SDK-ului WatchKit, Apple a fost nevoită să scoată la suprafață mai multe detalii tehnice în legătură cu Apple Watch. Printre acestea se numără rezoluția ecranului ceasului inteligent.

Potrivit liniei directoare a Apple în legătură cu interfața umană a Apple Watch, cele doua modele ale ceasului nu vor diferi doar prin dimensiuni, ci și prin rezoluția ecranelor. Se pare că modelul de 38 mm al Apple Watch va avea o rezoluție a ecranului de 272 x 340 pixeli, în timp ce modelul mai mare, de 42 mm, va avea o rezoluție a ecranului de 312 x 390 pixeli.applewatch

Folosirea unor ecrane cu rezoluții diferite (a căror diagonală rămâne, încă, un mister), înseamnă că dezvoltatorii vor trebui să își optimizeze aplicațiile pentru ambele ecrane. Apple spune dezvoltatorilor că vor trebui să furnizeze imagini diferite optimizate pentru cele două ecrane doar dacă este nevoie. Mai precis, condiția impusă pentru ca aceeași imagine să poată fi folosită atât pentru modelul de 38 mm, cât și pentru cel de 42 mm este ca ea să arate bine pe ambele. Mai exact, conținutul trebuie să arate la fel pe ceas indiferent de dimensiunea ecranului său. Cu alte cuvinte, dezvoltatorii vor trebui să optimizeze imaginile astfel încât ele să se extindă sau contracte in mod natural pentru a ocupa ecranul. Așa cum reiese din tabelul de mai jos, pictogramele aplicațiilor vor trebui să fie obligatoriu diferite în funcție de dimensiunea ecranului.iconsizestable

Alături de informațiile privind rezoluția ecranului Apple Watch, linia directoare a Apple mai oferă câteva detalii despre viziunea Apple în legătură cu dispozitivul. Dezvoltatorilor le este solicitat să aibă grijă ca aplicațiile să pună în valoare personalizarea avansată și conexiunile între oameni pe care ceasul le poate crea. Potrivit companiei, ceasul dorește să spulbere frontiera dintre obiectul fizic și software prin rotița digitală, motorul taptic și atingerea cu forță. Aceste caracteristici unice ale ceasului ar trebui să fie puse în valoare  pentru a se crea experiența dorită de Apple.

WatchKit a fost lansat de Apple astăzi, fiind implementat în SDK-ul iOS 8.2 pentru iPhone. Toți dezvoltatorii pot descărca WatchKit pentru a crea notificări acționabile și Glance-uri.

Apple Watch va ajunge în magazine la începutul anului viitor, iar pe atunci ar trebui să aflăm oficial toate caracteristicile lui.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.