Apple anunță că iOS 8 este instalat pe 60% dintre dispozitivele cu iOS

1
53

Tot mai mulți utilizatori de iPhone și iPad continuă să facă actualizarea la iOS 8 mai ales în condițiile în care compania Apple lansează și ea o serie de actualizări care corectează multe dintre problemele pe care le-a avut inițial iOS 8. În cursul acestei dimineți cei din Cupertino au publicat pe portalul dedicat dezvoltatorilor o diagramă actualizată care confirmă din nou faptul că tot mai mulți sunt acei utilizatori de iPhone și iPad care fac trecerea la noua versiune a sistemului de operare.

ios-8-adoption-01Rezultatele care provin din măsurarea traficului App Store pe data de 24 a lunii noiembrie relevă faptul că iOS 8 era instalat până la acea dată, inclusiv, pe 60% dintre dispozitivele iPhone și iPad Creșterea este desigur în detrimentul iOS 7 care continuă să înregistreze scăderi fiind instalată în prezent pe numai 35% dintre dispozitivele cu iOS. Un segment de dispozitive care rămâne tot mai nesemnificativ dar care nu mai poate înregistra creșteri, ci doar scăderi este cel al dispozitivelor care rulează versiuni ale iOS anterioare iOS 7. Aceste versiuni cumulate sunt instalate pe doar 5% din totalul dispozitivelor iPhone și iPad active care au cea mai recentă versiune a sistemului de operare.

Cum Apple publică aceste diagrame actualizate o dată la două săptămâni, observăm că în ultima lună rata de adopție a iOS 8 a crescut cu câte 4 procente la fiecare două săptămâni. La mijlocul lunii în curs, Apple anunța că iOS 8 este instalat pe 56% dintre dispozitivele iPhone și iPad, în timp ce iOS 7 era instalat la acea dată pe 40% dintre dispozitive.

Trebuie observat că Apple a modificat recent și modul în care face înregistrările. Dacă în trecut americanii înregistrau traficul de pe App Store pe o perioadă de șapte zile la sfârșitul căreia anunțau rezultatele, acum înregistrează traficul pe doar o zi.

iOS 8.1.1 este unul dintre elementele care a putut ajuta la creșterea popularității iOS 8 în ultimele două săptămâni și asta deoarece vine cu o serie de îmbunătățiri speciale pentru dispozitivele de generație anterioară.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.