iPhone 6 este in sfarsit aici! Dupa luni si luni de concepte, prototipuri, accesorii, componente mai mult sau mai putin reale si sute de speculatii, cel mai nou telefon din gama iPhone a ajuns si la iTutorial.ro multumita QuickMobile Romania.
Multi dintre cei care intentioneaza sa isi achizitioneze un iPhone nou sunt curiosi sa vada tot ce ascunde el in cutie si experienta pe care o ai la inceput. Tocmai de aceea am considerat ca ar fi util sa vedeti un unboxing cu cateva imagini cu fiecare dintre elementele incluse in interiorul simplistului ambalaj al iPhone 6.
Unboxing iPhone 6
Cutia iPhone 6 si iPhone 6 Plus (este identica in cazul ambelor modele) s-ar putea sa te surprinda. Nu pentru ca Apple ar fi schimbat-o intr-un mod radical, ci pentru ca reprezinta simplul dus aproape la o forma extrema. Pentru prima data in istoria iPhone, capacul cutiei nu mai are o ilustratie a dispozitivului ce se afla in interior si nici nu sugereaza culoarea terminalului. Vorbim, asadar, despre o cutie alba in totalitate (indiferent de culoarea iPhone-ului dinauntru), dar care, pe capac, are iesita usor in relief silueta dispozitivului cu relatii de plin gol intre ecran si butonul principal si difuzorul de ureche. Pe marginile laterale vom observa logoul Apple si numele telefonului “iPhone”, iar pe spate, ca de obicei, cateva dintre caracteristicile dispozitivului ce se afla inauntru, alaturi de codurile de bare si alte inscriptii (de aici poti afla, de exemplu, ce capacitate de stocare are, ce model este si ce culoare are).
Poate ca “noua” cutie a iPhone 6 este prea simpla, dar ea ilustreaza extrem de bine ceea ce inseamna iOS 7 si noua directie de design adoptata de echipa lui Jony Ive. Experienta atunci cand deschizi cutia iPhone-ului este cea unica si arhicunoscuta de la modelele precedente, pentru cei care au mai avut pana acum iPhone. Pentru cei care treceti pentru prima data la iPhone, trebuie sa stiti ca ambalajul iPhone 6 este superior a tot ceea ce ati vazut in materie de cutii de telefoane. Cutia se deschide prin ridicarea capacului, iar aici va recomand sa fiti foarte prudenti. In momentul in care deschideti capacul care are marginile destul de lungi, aveti grija sa nu inclinati prea tare cutia, deoarece riscati ca la deschidere sa scapati dispozitivul iPhone 6 pe jos.
Dupa ce ai deschis cutia, primul lucru pe care il vei vedea este noul tau iPhone, care “troneaza” deasupra celorlalte accesorii incluse. Dispozitivul este asezat pe o bucata de plastic bine finisata pe care o vei putea elimina cu ajutorul prinzatorii de hartie ce adaposteste cateva documente. In premiera, aceasta bucata de plastic nu are doar un decupaj in mijloc pentru a o putea scoate, ci si un decupaj special pentru camera iSight a dispozitivului, deoarece ea este iesita usor in relief.
Legat de plicul cu documentatia, totul se rezuma la doua hartii. In prima dintre ele aveti ghidul de initiere rapida (un cartonas pe fata caruia este o ilustratie a telefonului si denumirile butoanelor, iar pe spatele caruia ai cateva linkuri unde poti gasi informatii despre cum poti sa iti folosesti noul iPhone). Asadar, cartonasul nu mai este unul pliabil si nici nu mai include o multitudine de ilustratii pentru fiecare dintre aplicatiile preinstalate. Cea de-a doua hartie include informatii generale despre iPhone, cum trebuie sa il folosesti corect, ce trebuie sa stii despre garantia Apple si alte lucruri pe care in principiu nimeni nu le citeste vreodata. In cadrul aceluiasi plic se mai afla celebra cheita de eliminare a sertarului SIM si stickerele Apple (in numar de doua).
Dupa ce indepartezi plicul, ajungi la accesorii. Ca de obicei, iPhone include un cablu de alimentare, adaptorul pentru alimentare si castile. Cablul de alimentare USB cu conector Lightning a ramas neschimbat de la iPhone 5 si asta in ciuda unor informatii care ne sugerau faptul ca iPhone 6 va avea un cablu de alimentare cu conector USB reversibil. In ceea ce priveste adaptorul de alimentare si el a ramas complet neschimbat, in ciuda unor informatii aparute de-a lungul ultimelor luni. Facand abstarctie de faptul ca adaptorul meu este unul specific iPhone-urilor comercializate peste Ocean (cele din Romania au binecunoscutul adaptor pentru Europa), el scoate in continuare curent electric la o intensitate de numai 1A (in conditiile in care cele mai noi iPhone-uri au baterii ce accepta incarcarea cu pana la 2,1A – la fel ca si iPad). Castile EarPods vin in acelasi etui care poate fi folosit la transport si sunt, practic, identice cu cele comercializate cu toate iPhone-urile incepand cu iPhone 5 (nu exista imbunatatiri de niciun fel).
Si acum iPhone-ul. Nu voi vorbi prea mult despre dispozitiv, deoarece recenzia va fi rezervata acestor detalii si experientei mele cu el. Ce pot, insa, sa va spun, este ca veti ramane surprinsi de calitatea dispozitivului inca de la primul contact. In cutie, iPhone 6 este protejat cu o folie de plastic, ce trebuie indepartata si care, in premiera, este dintr-o singura bucata ce infasoara spatele si fata terminalului.
iPhone 6 se simte extraordinar in mana, pare mai usor decat iPhone 5/5s, desi nu este, iar calitatea finisajelor te va impresiona ca de obicei. Panoul frontal usor curbat la margini te va face sa nu realizezi foarte usor ca el este o componenta separata de carcasa din aluminiu.
Asa cum am spus si mai sus, in curand vom publica review-ul dispozitivului iPhone 6 unde vom vorbi mai multe despre terminalul in sine si tot ce stie el sa faca. Pana atunci, nu ezitati sa ne puneti orice intrebare doriti despre terminal. Modelul testat de mine este cel argintiu, de 16 GB, pe care, desigur, il puteti cumpara si de la QuickMobile.