Rovio a lansat jocul Retry inspirat de faimosul Flappy Bird

0
434

Flappy Bird a creat o adevarata isterie in intreaga lume mai ales in momentul in care, din motive ilare pe care nu stiu cum le-ar putea intelege cineva, creatorul jocului l-a retras de pe App Store. Jocul respectiv a avut un succes enorm, iar dezvoltatorii dornici sa devina bogati peste noapte au lansat tot felul de copii prin care incearca intr-o oarecare masura sa atraga utilizatorii bazandu-se pe succesul si munca altuia. Cu Retry s-ar putea spune si despre finlandezii de la Rovio – cei care au dat nastere arhicunoscutelor jocuri Angry Birds – ca incearca sa intre in lumea Flappy Bird tintind un public care deja s-a plictisit de jocuri imposibile cu pasari care zboara printre tuburi.Rovio-Retry-1.2.1-for-iOS-iPhone-screenshot-002

In afara de tema retro care ne intoarce la anii ’80 si este comuna tuturor jocurilor create pe baza Flappy Bird, Retry nu copiaza cu nimic creatia lui Dong Nguyen, ba chiar dimpotriva, este un joc cat se poate de inedit. Jocul are in centru un avion pe care trebuie sa il faci sa zvoare de la un hangar la altul fara a atinge un obstacol. La fel ca si in Flappy Bird, de exemplu, oricare dintre elementele atinse, mai buton asfaltul de pe pistele de decolare, va duce la pierderea jocului. Zborul este cu atat mai dificil cu cat trebuie sa apesi in mod repetat pe ecran pentru ca avionul sa zvoare in linie dreapta, sa se ridice sau coboare, in conditiile in care apasarile lungi fac ca acest aparat sa efectueze bucle in aer, crescand riscul ciocnirii cu diferitele obstacole concepute de catre dezvoltatori.

Titlul jocului este unul cat se poate de sugestiv avand in vedere faptul ca iti va fi greu sa parcurgi un traseu intreg cu avionul fara sa il izbesti si vei fi astfel obligat sa tot reincerci. Partea buna este ca jocul este bazat pe nivele, iar fiecare are noi obstacole si noi forme de relief printre care trebuie sa zvori.Rovio-Retry-1.2.1-for-iOS-iPhone-screenshot-004

In comparatie cu Flappy Bird, Retry este, dupa parerea mea, mai simplu de jucat pentru oricine si nu te va determina sa spargi telefonul de perete prea usor, chiar daca iti va da putina dependenta. Tocmai fiindca are un subiect diferit si nu este o simpla copie a unui joc faimos, recomand Retry oricui doreste sa isi omoare timpul liber cu un joc.

Retry este disponibil pe App Store sub forma unei aplicatii universale pentru iPhone si iPad, fiind compatibil cu toate dispozitivele care ruleaza iOS 6.0 sau o versiune ulterioara. Dimensiunea jocului este de 66,5 MB.

- Reclamă -