RAM-ul noilor Mac mini 2014 nu poate fi schimbat

0
350

Mac mini este cel mai accesibil computer Apple care iti ofera acces la ecosistemul OS X si care a primit la sfarsitul acesta de saptamana prima actualizare din ultimii doi ani de zile. De la procesoare Intel de generatia a 4-a si pana la noi placi grafice, un modem Wi-Fi 802.11ac si noi optiuni de stocare, Mac mini devine un computer mai atractiv pentru oricine. Dar cu cateva mici probleme.

Am aflat ieri ca Mac mini nu poate fi configurat cu mai multa stocare de 1 TB, nu mai este disponibil in versiunea cu OS X Server preinstalat si nici nu mai poate primi upgrade la un procesor quad-core. O alta problema de care vor trebui sa tina cont viitorii utilizatori este legata de memoria cu acces aleatoriu (RAM).

Potrivit celor de la Macminicolo, cele mai noi computere Mac mini au cipurile RAM lipite de hard disc, iar singura modalitate de a le schimba este sa inlocuiesti si hard discul (lucru care ar presupune pierderea garantiei si cheltuirea unei sume de bani mai mare). Modelele precedente de Mac mini ofereau utilizatorilor acces simplu la RAM, permitand schimbarea rapida a cipurilor.

Partea proasta este ca prin aceasta mutare, Apple isi obliga consumatorii sa selecteze inca de la achizitionare RAM-ul dorit si sa apeleze la solutiile de upgrade mult mai scumpe oferite de ei. Modelul de baza al Mac mini are doar 4 GB de RAM, insa el poate fi configurat la 8 GB sau 16 GB pentru 100 €, respectiv 300 €. Urmatoarele doua modele vin cu 8 GB de RAM preconfigurati, insa permit utilizatorilor sa faca upgrade la 16 GB pentru 200 €. In fiecare dintre aceste cazuri, memoriile terte ar fi costat mai putin decat solutiile oferite de catre Apple.

Asadar, daca planuiesti sa iti cumperi un Mac mini, atunci asigura-te ca il configurezi inca de la inceput asa cum doresti, deoarece upgrade-ul va fi aproape imposibil fara a face un compromis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.